Search This Blog

Sunday, November 09, 2008

Тинајџерско ку*рчење со смртни последици ... оружјето убива дури и кога е празно ...

Тинајџерите се многу опасна популација кога во рацето ке им биде пристапно средство со кое може многу лесно да се нанесе смртна телаесна повреда ... Тинајџерската возраст е таква да има потреба да се докажува дека е возрасен телесно - но поради неговата сеуште детска памет, имаме чести ситуации на смртни последици, кога во нивни раце ке дојде пиштол или друго оружје од родителите или автомобил ... џип во последниот случај со смртни последици ...

читај повеќе »

Двегодишно дете загина, а две сестри од 3 и 10 години беа тешко повредени кога во нив удри џип „опел фронтера“ со странски регистарски таблички. Трагедијата се случи завчера околу 13 часот, во дворот на ОУ „Сали Лиси“ во гостиварското село Добри Дол.

Родителите на тинејџ популацијата често им дозволуваат на своите деца да се играт с нивните играчки (пиштоли ... автомобили ...)... за да го покажат ново стекнатиот статус во општеството ... заборавајки дека оружјето убива дури и кога е празно ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter