Search This Blog

Friday, November 14, 2008

Каква зима не очекува ...

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=PC260166%20%28Large%29_0.JPG

Изгледа господ ке се смилува на осиромашениот МК народ ... ке ни подарир блага зима со малку студ и снег ...

читај повеќе »

  • Во Македонија годинава ќе имаме потопла зима од вообичаено.
  • Малку повисоки ќе бидат и температури на воздухот од досегашните просечни.
  • За Скопје просечната вредност на температурата на воздухот за ноември изнесува 6,6 Целзиусови степени. За декември се прогнозирани 1,7 и за јануари 0,6 степени, што претставува најава дека
  • минусните температури ќе бидат ретка појава и карактеристични за одделни градови.
  • Ретки ќе бидат и врнежите од снег, а ќе ги има повеќе на повисоките планини.
  • ќе имаме зима со минимални количества врнежи од дожд ..

No comments:

Blog Archive

Site Meter