Search This Blog

Wednesday, November 26, 2008

Neive, Alba, Italy ... осветен иконостасот ...

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/Skopje-AlbaItalija-1Large.jpg?t=1227640103

Заради некои други случувања околу МК Црква дознавме од медиумите дека деновите Архиепископот Охридски и Макдедонси Г.Г. Стефан - беше во Италија поточно во Алба, Неиве, мало место во близината на Милано ... одалечено од Скопје цирка 1600 километри ...

читај повеќе »

Во придружба на Владиката беше и Хорот при МПЦ “свети Климнет Охридски“ ... кој одржа целовечерен концерт и утринска литургија во сослужение со Владиката ...

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%20%D0%BC%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%BD%20%D1%85%D0%BE%D1%80%20%D0%A1%D0%B2.%20%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%20%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%20-%20%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%201%20%28Large%29.jpg

Од дел од членовите на хорот дознав малку повеќе за самото место и нивните лични импресии ... се работи за група на МК иселеници кои во околината на Алба, Неиве работат по фабриките но и во сезонските земјоделски работи ... местото е со преубава природа но и родно низинско место ... прст да посадиш во земјата човек ке никне ... Градот и католичката црква поклониле една помала катедрала, во која за потребите на нашите иселеници се организира црковен живот по сите канони на МПЦ ...

Прашањето ми е зошто нашите луѓе успеваат да постигнат економски успех/просперитет и ниво на квалитетен живот во место кое едвај има 30.000 жители - далеку од родниот крај 1600 километри ... а неможат истото да го постигнат во Кочани да речеме - кое по ништо не заостанува од квалитетот на земјиштето на Алба ...

Еве некои фотки кои ги најдов на Интернет за Алба:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Alba_italy.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0c/Treiso_near_alba_italy.jpg/800px-Treiso_near_alba_italy.jpg

http://www.cellartours.com/photo/piemonte-wine-journey/slides/fantastic-view-alba-piemonte.JPG

http://i58.photobucket.com/albums/g266/ssshupe/Piedmont3.jpg

http://www.johnnyjet.com/images/PicForWebsiteJJnChurch.jpg

http://i58.photobucket.com/albums/g266/ssshupe/Alba.jpg

http://i58.photobucket.com/albums/g266/ssshupe/Piedmont1.jpg

http://i58.photobucket.com/albums/g266/ssshupe/Piedmont2.jpg

http://i58.photobucket.com/albums/g266/ssshupe/Piedmont3.jpg

http://www.italianvisits.com/tours/ivtours/journey_north/northernpanorama.jpg

http://www.piemonte-italy.info/cuneo/cuneo-alba-2.jpg

http://lh3.ggpht.com/_0UsslrY8Cz4/Rx411nAaQZI/AAAAAAAAAqA/jXz2eEL5sbs/s512/IMG_0312.JPG

Црквата која се отвара е всашност во Neive ... близу до Alba ... во Alba се одржа концертот на хорот ...

Подолу неколку фотки од Neive ...

http://cache.virtualtourist.com/2450296-Neive_from_Ca_du_Rabaja-Neive.jpg

http://www.globosapiens.net/data/gallery/it/pictures_468/--italy--id=26705.jpg

http://www.primitaly.it/bb/palazzodemaria/images/ovale.jpg

http://lh3.ggpht.com/_r4q8M8zBWds/Rmw5UY4V_3I/AAAAAAAAAFI/oTS7BCvPqb8/IMG_7101.JPG

http://www.epicurean-traveler.com/articles/Piemonte_Nebbiolo/Neive-town.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3023/2594144405_b841ca679d.jpg

http://static.panoramio.com/photos/original/7032532.jpg

http://lh3.ggpht.com/_erWGVzAcnUY/RzBPC85r4bI/AAAAAAAABrA/iHb2R-G2TV8/P1030663.JPG

http://www.wineanorak.com/pictures/montepulciano1.jpg

http://lh3.ggpht.com/_r4q8M8zBWds/Rmw20Y4V_mI/AAAAAAAAADA/ZLqpBGDXQiE/IMG_7085.JPG

http://www.lalunanelpozzo-neive.it/foto/Neive.JPG http://www.babbonyc.com/images/piemonte/fields-320.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2022/2340947541_415e3a71c6.jpg?v=0

Еве неколку линкови кои до сега се врзуваа со Алба и присаството на Македонците:

No comments:

Blog Archive

Site Meter