Search This Blog

Wednesday, November 05, 2008

Обама победи ... САД направи нов демократски исчекор ... победа на американскиот сон ...

http://www.vanityfair.com/images/politics/2008/03/poar01_obama0803.jpg

Обама по два основа победи, по основ на својата елоквентност и способност да ги придобива масите ... и по основ на катастрофалната политика и личност на предходниот пртседател Буш ...

читај повеќе »

Обама и САД гласачите го победија и “Бредлиевиот ефект...“ (често во САД во јавност се вели дека црниот кандидат е подобар - но кога ке дојдат во гласачката кутија гласаат за белецот ...)...

Мои наискрени честитки за Обама ... и мене ми беше посимпатичен, тој е дел од америкаскиот сон, дека секој може да успее ако ги има квалитетите ... дека секој може далеку да се вивне ...

На мислење сум дека САД надворешната политика не зависи од промената на Претседателот во САД ... особено не на краток рок ... можеби нема да ја имаме подршката на Буш, но политиката на САД во сорот со името нема да се промени ... тие и до сега велеа дека ние и грците треба да се договориме а тие ке го прифатат нашиот договор ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter