Search This Blog

Tuesday, November 25, 2008

Штрајкувачи и штрајкбрехери ...

Синдикатот на образованието и културата прогласи генерален штрајк, поради немање на спогодба со владините представници ... владата понуди исполување на условите за година дена ... причина е финасиската криза ... не кај нас - пошто нели не ја осќаме према доскорешните изјави на владата ни ... туку светската ...

читај повеќе »

Владата се одлучи на тактичко раздорување на синдикатот на образованието ... преку своите директори и партијски ограници ... во сите школи каде ке успее порачува дека тие нема да штрајкуваат ... директорите најстрого ке ги казнуваат штрајкувачите ... децата ке бидат казнувани со неоправдани ...

Проработи огласната табла на владата во лицето на електронските и пишаните медиуми - за кои вчера Фуере нагласи дека се презависни од владините рекламни кампањи ... поради која причина МК падна за неколку места на скалата на слободата на медиумите ...

Се` говори дека штрајкот поради штрајкбрехерите нема да успее ... но да видиме ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter