Search This Blog

Monday, November 24, 2008

Дали е доизградбата на Градскиот стадион - Скопје, рекламна порака ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/B572941D8FF1C643B9979950C07D51B8.jpg

Неспорно е дека главниот град на Македонија треба да има барем еден отворен стадион по светски стандарди ... каде што ке гледами фудбал/атлетика и други спортови ... Градскиот стадион на Скопје - почна да се доизградува пред многу години ... уште во времето на бившиот социјалистички систем ...

читај повеќе »

Минатата година оваа Влада исфинансира изградба на нова северна трибина ... деновиве се најави доизградбата на преостанатите две трибини (источна и западна ...)... почетокот на доизградбата се поклопува со времето на локалните избори ... ова е еден од адутите на моментално владеачката партија, кој ке биде употребен во локалните избори во Скопје ...

Во околината на Македонија не е изграден таков стадион од приватни пари ... и нормално е што државата го финасира од буџетски средства ... но не е нормално изградбата да ја планира во време на избори ... и уште помалку не е нормално Владата - Централната власт да го спроведува тендерот за изградба ... сосема природно е вакви проекти да се доверуваат на локалната власт за изведба а Владата да ги контролира трошењата и казнува злоупотребите кои евентуално би се појавиле ...


1 comment:

Mirce said...

Не забележав некој да му ставил забрана на градоначалникот да гради. Да гради било што. А освен 1 (една) клучка - не изгради ништо. Секој се сложува дека на Македонија и е потребен стадион. Ако е така, сметам дека е неважно кој ќе го изгради. А оној кој прв ќе се нафати на тоа - па и нека се испофали. За фалба е. Нека гради и нека се фали. Лично јас немаше да имам против и некој претходно (било градоначалник, било премиер) да градеше и да се фалеше.
Секој треба да си стои позади своите постапки, и позади своите не-постапки, да не се срами да рече “јас сум заслужен“ или “јас сум одговорен“. Тоа е единствениот начин на кој би требало секој да функционира.
Во случај на стадионот - градителите кажуваат “јас сум заслужен“, но не ги чувме претходните (сите претходни) не-градители да речат “да, они се заслужни, а ние сме одговорни за не-градењето“.

Blog Archive

Site Meter