Search This Blog

Monday, November 03, 2008

Стоте дена на владата низ наочарите на Груевски ...

Видовме како Мирка Велинова ги виде стоте дена на владата на РМ ... овојпат видовме како Груевски ги гледа првите сто свои дена на оваа влада иако тоа е влада на континуитет од две ипол години ...

читај повеќе »

 • Груевски ги искористи за фалба за сработеното ...
 • Владата реализирала дури над 90 отсто од ветеното во програмата за која ја доби довербата на граѓаните ... остварени 183 проекти и мерки и уште 11 дополнителни ...
 • 200-те предлог-закони ...
 • Луѓето на Груевски работат макотрпно, како луѓето од најопасните спортови, а ангажманот е без прекин - седум дена во неделата и тоа по 24 часа! ...
 • Синоќа првпат, по цели три години владеење, се охрабри да излезе на дебатна емисија ...
 • Премиерот укажа дека најсериозен предизвик за државата во иднина ќе биде битката за уставното име и идентитет ... „Оваа генерација е свесна за својата историска одговорност и тука мора да бидеме обединети“ ...
 • Се осврна на негативните сигнали од Брисел, но оцени дека Македонија направила значаен прогрес во исполнувањето на осумте критериуми за интеграција на државата во Европската унија, а министрите спровеле интензивна дипломатска активност, при што се постигнати успеси во надворешната политика ...
 • Демаркацијата на границата со Косово,
 • Успехот во исполнувањето на критериумите за визна либерализација,
 • Зајакнувањето на стратегиското партнерство со САД,
 • Резолуцијата за Македонците од Егејскиот дел од Македонија...
 • одлуката на Индија да го користи уставното име на Република Македонија!...
 • Најзадоволен е од постигнатото на полето на економијата ...
 • интензивирање на економскиот раст,
 • намалувањето на невработеноста
 • промовирањето на Македонија како најатрактивна земја за инвестиции,
 • новите 1.600 вработувања од проектот за самовработување,
 • воведувањето на концептот за бруто-плата,
 • растот на индустриското производство..
 • Значителни подобрувања се бележат и во инфраструктурата каде што се постигнати резултати во транспортот и градежништвото,
 • Борбата против криминалот и корупцијата,
 • Сработеното во образованието ... зголемениот опфат на ученици во средните училишта, кој изнесува 95 отсто ...
 • Премиерот скромно призна дека во овој период биле направени и одредени грешки, но не биле од стратегиско значење ...
 • доцнењето на изградбата на 25-те тениски игралишта во 25 општини,
 • невоспоставувањето кол-центар на ниво на држава за пријавување на нерегуларностите,
 • невоведувањето на системот за кариера во полициската служба,
 • доцнењето на водоснабдувањето во осум општини...

No comments:

Blog Archive

Site Meter