Search This Blog

Wednesday, November 26, 2008

Сител казнет ... а евентуалната казна за Латас ке треба да ја изрече суд ...


Во Собранието куртули - Собранието со право се сокри позади слободата на меслењето на новинарите ... но по пријава од Собраниската комисија за еднакви можности - Советот за радиодифузија изрече казна за Сител:

читај повеќе »

  • писмена опомена и
  • времена забрана за рекламирање од еден ден поради прекршувања на одредбите од Законот за радиодифузија во емисијата „Бекстејџ“
  • заштита на малолетната публика од програми што можат штетно да влијаат врз нејзиниот физички, психички и морален развој ...
Казната за Латас еветуално ке следи, по евентуалната приватна судска постапка ... Да подсетам бидејки погоре не спомнав ... ова е се поради случајот “Латас“ во емисијата на Сител “Бекстејџ“ - каде Латас како гостин во шоуто - прилично слободно си дозволи да дели “комплименти“ на дел од пратеничките (сосема “случајно“ од опозицијата ..)... во која се зборуваше на тема сексот/сексипилот и политиката/политичарите ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter