Search This Blog

Monday, November 24, 2008

Оценките и проценките на Ѓорѓи Спасов ...

Стариот кадар на СДСМ Ѓорѓи Спасов, незнам дали го играат во СДСМ ... нешто траму не го спомнуваат премногу ... одвреме навреме го следиме само како колумнист во Утрински ... еве ја и последната - Царот е гол сакајки да каже дека е прочитан/соголен:

читај повеќе »

 • .. ако утре се очекува некоја лоша оцена за Владата од меѓународните организации, вечерта спроти тој настан некој ќе биде уапсен и тоа ќе биде главната вест, а не лошите оцени ..
 • .. Таа вечер ќе започне нова рекламна кампања на телевизиите платена од Владата или ќе биде објавена анкета на ИРИ ..
 • така Груевски ги убива лошите вести и не' убедува дека преродбата продолжува ...
 • Македонија го доби извештајот од Европската комисија за својот напредок. Во него се вели дека Владата на Груевски не била способна да организира фер и демократски избори ... ...
 • медиумската слобода е на пониско ниво од времето кога тој не беше на власт, реално гледано
 • сите телевизии се претворени во огласни табли на Владата, а
 • новинарите што ја критикуваат Владата се на суд (како во земјите на муслиманскиот фундаментализам) ...
 • судството никогаш не било помалку независно и не работело толку под диктатот на еден поранешен комунистички министер за правда (и е вратено во времето на комунизмот) ...
 • политичкиот дијалог е сведен на фарса ...
 • речиси ништо не е помрднато од мртва точка. И невработените, и сиромашните, и стечајците се сите на број и уште чекаат некое од ветените подобрувања ...
 • ги намалува работничките права ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter