Search This Blog

Thursday, November 13, 2008

Хрватска ги замрзнува сите плати во 2009 - та ... Дали Груевски ке го копира ...

Санадер спроведува политика на штедење за 2009-та година - ги замрзнува сите плати во државната администрација ...

читај повеќе »

Ние за 2009-та година носиме најтежок буџет досега без политика на штедење ... со понатамошно растење на платата и администрацијата во целост ...

Што го натера Санадер од една страна да спроведува политика на штедење во 2009-та ... а што го натера Груевски да прави ваков буџет за идната година ... дали сме преголеми оптимисти во ситуација на светска финасиска и економска криза ...

Пратејки ги политиките на Груевски - кои често беа копирање на политиките на Санадер ... се прашувам дали оваа најнова одлука на Санадер ке го премисли Груевски повторно да појде по негови стапки ...

1 comment:

Anonymous said...

Gruevski definitivno ke ja smeni odlukata za poslednite 13% pokacuvanje na platite na administracijata vo april ili maj 2009, vednas posle lokalnite izbori.

Blog Archive

Site Meter