Search This Blog

Thursday, November 27, 2008

Пад на индустриското производство ... 10 проценти ...

Она што можеше да се насети по отпуштањата на вработените во индустријата на РМ, се оствари преку намалувањето на индустриското производство ... во Октомри тоа бележи пад од 10 проценти - во споредба со истиот месец лани ... а во споредба на минатиот месец има пад од скоро 17 проценти ... Глобалната финансиска криза го намали обемот на производство во металургијата, текстилот, градежништвото ...

читај повеќе »

Овие податоци недвосмислевно говорат дека светската криза длабоко забраздува во нашата економија ... финасиските експерти кои го кроеа буџетот за 2009-та година под итно да го преиспитаат и прилагодат на моменталните трендови ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter