Search This Blog

Friday, November 21, 2008

Кучињата бездомници ... нивната тага ...

Кучињата бездомници ... нивната тага ...

1.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/1Large-25.jpg?t=1227291208

Пред извесно време шетајки низ населба, снимив неколку напуштени кучиња ... кучиња бездомници ... ја приметив нивната тага ... во начинот на кој се движеа ... начинот на кој се пружаа на сонцето ... Приказната ке ја почнам со горната снимка ... госпоѓата која е познат одгледувач на расни кучиња, неколку години се грижи за ова напуштено куче ... кое видно беше болно ... му даваше храна, вода, антибиотика и активен јаглен ... за жал тука ми заврши батеријата и неможев да сликнам уште неколку фотки ... бев восхитен од начинот на кој госпоѓата се погрижи за ова куче - кое во населбата се појавило пред седум/осум години ... кое некојпат било згрижено што се познава по белегот на ушите ... кое е кастрирано за да не се размножува ... се придружија уште две жени кои се грижат за кучињата скитници ...

читај повеќе »

2.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/2Large-25.jpg?t=1227291245

Ова е кучето/кучката де која ја спомнав во горната сторија ... видете ја нејзината тага ...

3.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/3Large-24.jpg?t=1227291282

еве уште едно куче кое е тажно ...

4.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/4Large-23.jpg?t=1227291384

и ова куче не е ништо повесело ...

5.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/5Large-21.jpg?t=1227291429

Овие две кучиња се сеуште весели ... нивната младост тоа им го дозволува ...

6.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/6Large-19.jpg?t=1227291496

Ова е едно куче кое истиод ден беше шетано од својот сопственик ... погледнете колку се разликува кучето кое е напуштено ...

7.

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=Lun%201%20%28Large%29.jpg

Или еве колку голема радост има кај Лун ...

8.

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=PC260194%20%28Large%29.JPG

Лун дури и напуштените кучиња знае да ги развесели ...

9.

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=Lun%205%20so%20prijatelite%20%28Large%29.jpg

10.

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=Lun%203%20%28Large%29.jpg

Лун во игра со својот сопственик ...

11.

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=Pinc%20%28Large%29.JPGВидете само колку пинчов ужива кај својот сопственик ...

12.

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=Ovci%20-%20miks%20-%20ovcar%203%20%28Large%29.jpg

еве 3 кучиња кои помагајки му на стопанот си заработуваат за својот живот ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter