Search This Blog

Monday, November 10, 2008

Ѓубрето во Градскиот парк Скопје ...

Ѓубрето во Градскиот парк Скопје ...

1.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/1Large-19.jpg?t=1226340622

читај повеќе »

2.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/2Large-19.jpg?t=1226340973

3.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/3Large-18.jpg?t=1226341022

4.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/4Large-18.jpg?t=1226341072

5.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/5Large-16.jpg?t=1226341119

6.

http://i288.photobucket.com/albums/ll164/volanskopje/6Large-14.jpg?t=1226341160

Пред неколку недели кога снимив фантастична фото сесија од градскиот парк, наидов и на човечка негрижа ... на складирано ѓубре во средината на новиот дел од паркот ... и на неколку канти преполни со ѓубре ... на скршени флаши и ѓубре покрај влезовите на диско клубовите ...

Несакав да си го кварам доброто чувство и до сега не ги објавував овие фотографии ... ги објавувам и моите ...

Бидејки и други фоторепортери го открија ѓубрето ...
ПРЕД ОЧИ НА "ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО"
Законот за чистота го ѓубреса Градски парк

** Огромна дива депонија со расфрлани ќесиња полни со ѓубре, суви лисја и со гранки, картонски кутии и стари искинати алишта се наоѓа во срцето на Градскиот парк, веднаш до пунктот на ЈП "Паркови и зеленило", ...
- Од ЈП "Паркови и зеленило" велат дека знаат за депонијата. Оттаму ни рекоа дека дупката во која сега е собрано ѓубрето им служи на екипите на "Паркови" за склад на сувите лисја кои подоцна се користат како ѓубриво.
- "Некои несовесни граѓани ја откриле дупката со лисја и суви гранки и во неа си фрлаат ѓубре, картони и стари алишта. Нашето претпријатие, во соработка со ЈП 'Комунална хигиена', ќе ја исчисти депонијата во текот на оваа недела, па се надеваме дека истата случка нема да се повтори", велат од "Паркови".

** Ѓубрето не е расфрлано само околу депонијата во новиот дел од Градски парк туку го има насекаде. Речиси и нема канта за отпадоци во паркот која има дно. Сите се искршени и околу нив стои расфрлано ѓубре.
- Од Град Скопје, пак, велат дека летово биле поставени нови канти за отпадоци на повеќе локации во Градски парк, но за кусо време биле вандализирани.

No comments:

Blog Archive

Site Meter