Search This Blog

Friday, November 14, 2008

Клучката кај Континентал конечно предадена во употреба ... КлучкаКостовски ...

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/E14CD0116B6DB34F9AAC8C220F448080.jpg
Конечно Скопје доби еден капитален објект кој е почнат и завршен во времето на Градоначалникот Костовски ... предлагам да ја наречеме “КлучкаКостовски“ ...
Изградбата на клучката чинеше 3 милиони евра ... а како сообраќајно решение ке помогне во одстранување на метежот во овој дел на градот ... особено во растеретување на надвозникот кај Битпазар ...
  • Градоначалниците на Скопје, Гази Баба и на Чаир - Трифун Костовски, Коце Трајановски и Изет Меџити, на Денот на ослободувањето на главниот град, 13 Ноември, ја пресекоа лентата на еден од најважните објекти изградени во Скопје во последниве години.
  • Новата клучка е комбинација од денивелиран патен јазол, систем „труба“ и ротонда на местото на вкрстувањето на „Беласица“ и булеварот „Александар Македонски“. Со подвозникот и со кружниот тек се обезбедува вртење во сите правци кон излезот или влезот во градот, кон Бит пазар или кон Скопски саем.
  • Една од најглавните функции на новиот објект е да обезбеди комуникација со мостот кај Транспортниот центар и со новата автобуска станица за меѓуградските автобуси, кои со ова ќе го избегнат вртењето низ Бит пазар и центарот на градот.
http://img140.imageshack.us/img140/2914/zzzrbtrelzazalpb4ci9.jpg
http://www.utrinskivesnik.com.mk/WBStorage/Articles/A7760823F1C3E34192D9136E3E9CF1DE.jpg http://img455.imageshack.us/img455/4513/kl3qz9.jpg
http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/DE7C9EADE4AD1D44B4D3B2DF659B6536.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter