Search This Blog

Tuesday, August 19, 2008

АГРОКОР во Стурмица ... ЈПП повторно на испит ...

http://www.agrokor.hr/img/ArticleImages/845.jpg

http://www.agrokor.hr/img/logo.gif

Иако јас мислев дека “Агрокор“ навелико работи во Струмица во оваа земјоделска сезона, од написот на Утрински дознавам дека Хрватската компанија за откуп и пласман на зеленчук „Агрокор“ ги почна подготовките за изградба на откупно-дистрибутивен центар, во кој најавува инвестиција од 15,5 милиони евра.

читај повеќе »

  • Дистрибутивниот центар ќе зафаќа површина од 11.000 квадратни метри покриен простор,
  • опремен со мерни и разладни уреди,
  • калибратори,
  • хали за пакување и
  • транспортни системи за непречен откуп и пласман на околу 35.000 тони зеленчук годишно.
Колку знам и оваа крупна инвестиција се планира да се гради на принципот на Јавното Приватно Партнерство (ЈПП) ... нешто за кое владата се спори со неговиот проект за изградба/надградба на пазарот во Струмица кој истотака е проект според законот за ЈПП ... така да нека бере памет владата или кои и да е инвеститор, дали некое членче нема утре да биде спорно, зошто приватен инвеститор гради значаен објект ... и дали ке се почитуваат сите закони ...
Maloprodaja


Vode i pića


Sladoledi i zamrznuta hrana


Ulja, margarini i majoneze


Proizvodnja i prerada mesa


Vina


Ostalo


No comments:

Blog Archive

Site Meter