Search This Blog

Saturday, August 30, 2008

Пиринска Македонија ... фотки ...

http://img222.imageshack.us/img222/2038/dscf0099pw5.jpg

Врвот Вихрен (2914 метри), сликан од планинарскиот дом "Вихрен"

читај повеќе »

Ова е Соседски поздрав од Пиринска Македониjа за домакинот Волан и сите учесници и читатели ... пратен од еден од читателите кој верувам или живее или е по потекла од Пиринска Македонија, како и да е Македонија му е во срцето ... кој се јавува со коментари со никот “Татар“ ...од секогаш сум велел дека на сите Вас кои доаѓате тука на МК блогерај, папучната врпца Ви е врзана со некој дел од Македонија ...

Порака до сите читатели од Бугарија - праќајте ми слики на мојот меил volanskopje@gmail.com - со мали/кратки појаснувања ... ке ги објавувам на мојот блог ... преку фотографија да ја запознаеме Бугарија а особено Пиринска Македонија ...

http://img83.imageshack.us/img83/1933/dscf0044ra8.jpg

Северниот дел на врвот Вихрен, сликан од Малкиjа казан

http://img337.imageshack.us/img337/1797/dscf0052qg7.jpg

Северната стена на Вихрен (300 метри) во Големиjа казан со снег во краjот на август

http://img296.imageshack.us/img296/3047/dscf0082wa4.jpg

Планинарскиот дом "Б'ндерица"

http://img244.imageshack.us/img244/6339/dscf0135ep6.jpg

Врвовите Вихрен (лево) и Кутело (2908)

http://img505.imageshack.us/img505/5827/dscf0146ss2.jpg

Б'ндеришкиот циркус

http://img505.imageshack.us/img505/8222/dscf0155bb7.jpg

Од лево на десно ридот Стражите и врвовите Полежан (2851) и Мал'к Полежан (2822)

http://img505.imageshack.us/img505/2055/dscf0168hr7.jpg

Од лево на десно врвовите Џенгал (2730), Момин двор (2723), Ваљавишки чукар (2664), Каменица (2822) и Jаловарника (2763)

http://img54.imageshack.us/img54/415/dscf0204sq1.jpg

Врвот Каменица со Мала Каменица од лево и Каменишка кукла од десно, сликан од планинарскиот дом "Тевно езеро"

http://img242.imageshack.us/img242/1103/dscf0207yw6.jpg

Планинарскиот дом "Тевно езеро" (2512)

http://img526.imageshack.us/img526/1515/dscf0225yl2.jpg

Еден пирински Salamandra salamandra

http://img222.imageshack.us/img222/3807/dscf0250uf5.jpg

Параклисот Свети Илиjа (843) до Мелник

http://img222.imageshack.us/img222/8544/dscf0248pv2.jpg

Гробот на Тодор Александров во дворот на параклисот

http://img257.imageshack.us/img257/5476/dscf0241te6.jpg

Гробот на Тодор Александров во дворот на параклисот

http://img222.imageshack.us/img222/4571/dscf0253tt9.jpg

Патот од параклисот кон селото К'рланово со К'рлановските пирамиди

http://img257.imageshack.us/img257/9339/dscf0255ug7.jpg

Патот од параклисот кон селото К'рланово со К'рлановските пирамиди

No comments:

Blog Archive

Site Meter