Search This Blog

Sunday, August 17, 2008

ЗАЕВ - Хронологија ... интернет линк досје ...

Во последните неколку месеци Заев стана важа личност, не само за струмичани, бидејки тој таму е градоначелник, туку преку плеќите на Заев се одвиваше своевидна пресметка со опозицијата и Председателот - наспрема Владата, Полицијата, Парламентот ... во клешта - во средина се втурна судството ...

читај повеќе »

Овој случај ке биде интересен за посматрање на аналитичарите за моменталната состојба на МК држава која излегувајки по изборите каде ВмроДпмне доби апсолутно мнозинство во Парламентот, го користи преку случајот Заев да се пресмета со остатоците на СДСМ , пред се со Председателот и со дел од судите кои се избрани од минатите периоди а се оценува дека не се “лојални“ на сегашната политичка гарнитура ... т.е. по оценка на сегашната полит.гарнитура тие судии се кочница за развојот на државата ...

Се почна со поднесување на кривична пријава против граѓанинот Зоран Заев дека бесправно го изградил трговскот центар во Струмица ГЛОБАЛ и попат створил имотна корист за себе од неколку милиони евра ... Оваа кривична пријава излезе и за време на парламентарната кампања, но од прашање познато на нашата полиција истиот ден беше повлечеа ...

По изборите за да продолжи борбата за правна држава Заев се апси спектакуларно како и во многуте случаеви предходно ... СДСМ излегува пред судот и најавува дека излегува од собранието, го бојкотира ... парламентарното мнозинство го користи бојкотирањето да ги изгласа сите закони во невидена итна брзина, без ниедно отварање уста осем на спикерот на собранието ... изгласани се педесетина закони од кои неколку битни ...

Претседателот користи свои две устани надлежности и најпрвин најавува аболиција за Заев, со цел да ја врати опозицијата во Собранието а истовремено не потпишува дел од законите кои се изгласани во супер брзата постапка ... Позицијата реагира со сите можни средства, се обвинува претседателот дека со аболицијата навлегува во судскиот систем а со непотпишувањето на законите навлегува во парламентарниот систем ... се покренува машинерија на дел од јавните гласила и неколку владино- невладини организации кои организираат трибини и протести со собирање на потписи ... митинзи со повеќе од 1000 демонстранти кои во маици на кои се испишани пароли против претседателот се борат против срамните одлуки на Председателот ...

Во продолжение ке ја изнесам хронологијата на настаните од случајот ЗАЕВ користејки го пребарувачот НАЈДИ кој индексира по датуми:

 1. Зоран Заев почна да го гради мостот на Тркања ... A1 Датум: 2005-03-06
 2. СДСМ гради мост, ВМРО-ДПМНЕ обвинува за дивоградба ... Utrinski Датум: 2005-03-07
 3. Струмица-Убедлива победа на коалицијата "За Македонија заедно" ... Utrinski Датум: 2005-03-15
 4. Зоран Заев ... Utrinski Датум: 2005-03-31
 5. Изграден мостот "Борис Трајковски" ... Dnevnik Датум: 2005-04-18
 6. Градоначалникот Заев даде 100 евра за јајце ... Vest Датум: 2005-04-29
 7. Заев: „Струмица е спремна за старт на децентрализацијата“ ... A1 Датум: 2005-05-29
 8. Струмица исчистена од смет ... Vecer Датум: 2005-06-02
 9. Во Струмичко ќе се гради дистрибутивен центар за земјоделски производи ... A1 Датум: 2005-10-27
 10. Општините бараат сопственост врз градежното земјиште ... Kanal5 Датум: 2005-12-07
 11. ДИСЛОКАЦИЈА НА ЗЕЛЕНИОТ ПАЗАР ... Vecer Датум: 2006-02-13
 12. Заев се откажа од среката Што го посака, оти бил градоначалник ... Utrinski Датум: 2006-04-19
 13. Претпладне градоначалници, попладне партиски војници ... dnevnik Датум: 2006-05-15
 14. Интензивна изградба во Струмица - во тек инвестициски зафати вредни над 40 милиони евра ... Kanal5 Датум: 2006-07-17
 15. Новиот пазар во Струмица се гради без одобрение - АДВОКАТИ ОБВИНУВААТ ЗА КРИМИНАЛ ... Vreme Датум: 2006-07-29 ... http://www.vreme.com.mk/images/Image/strumica%20pazar.jpg
 16. Општината Струмица гради на приватно земјиште ... НЕРАСЧИСТЕНИ СМЕТКИТЕ СО НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ИМОТОТ ... Vreme Датум: 2006-07-31
 17. Ќе се испитува има ли место за кривична одговорност ... Vreme Датум: 2006-08-03 .... http://www.vreme.com.mk/images/Image/strumica%20pazar(2).jpg
 18. Ќе се реконструираат Царевите кули ... Vreme Датум: 2006-08-28
 19. Струмица ќе ја гради пречистителната станица напролет ... Utrinski Датум: 2006-10-06
 20. Струмица прави проекти за бегство од сиромаштијата ... Vreme Датум: 2006-10-09
 21. Грци и Германци го бараат бизнисот со ран зеленчук ... Vest Датум: 2006-10-12
 22. Во Струмица се гради најголемиот деловен центар во земјава ... Kapital Датум: 2006-10-19
 23. Во Струмица наскоро ќе биде отворен ургентен центар ... Idividi Датум: 2006-10-25
 24. Осум милиони евра за комунални објекти во Струмица ... Idividi Датум: 2006-10-30
 25. Зоран Заев, потпретседател!? ... Vecer Датум: 2006-11-08
 26. Наместо да се рушат, во Струмица се легализираат дивоградбите ... A1 Датум: 2006-11-19
 27. Австриска фирма ќе стопанисува со комуналниот отпад во Струмичко ... Idividi Датум: 2007-02-14
 28. Грци ќе градат четири фабрики ... Парцелата од 40 хектари е обработливо земји ...
  Сајт:
 29. Струмица два месеца ја тресат инспекции ... Причина за проверките е изградбата на голем градски пазар. ... „Управен инспекторат, Државен пазарен инспекторат, МВР, Обвинителство, Антикорупциска... постојано се во Струмица. ... utrinski Датум: 2007-02-16
 30. Државните инспекции ја кочат изградбата на струмичкиот пазар, тврди градоначалникот ... Idividi Датум: 2007-03-01
 31. Струмичкиот градоначалник ќе заглави со пазарот-СПОРЕД НАОДИТЕ НА ГРАДЕЖНИ И УПРАВНИ ИНСПЕКТОРИ ... dnevnik Датум: 2007-03-01
 32. Инспекторите во клин, градоначалникот во плоча-ПРОДОЛЖИ ГРАДЕЊЕТО НА ПАЗАРОТ ВО СТРУМИЦА ... dnevnik Датум: 2007-03-02 ... http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/EEF98831BC1A744CB5310E113C6AE83A.jpg
 33. Струмичкиот градоначалник обвинува за реваншизам ... utrinski Датум: 2007-03-02
 34. ВМРО - ДПМНЕ го обвини струмичкиот градоначалник Зоран Заев за криминал ... Idividi Датум: 2007-03-15
 35. ВМРО ДПМНЕ го обвинија дека градоначалникот на Струмица Заев дека бил предводник на урбаната мафија ... Kanal5 Датум: 2007-03-16
 36. ВМРО-ДПМНЕ бара да запре изградбата на пазариштето во Струмица ... utrinski Датум: 2007-03-17
 37. Струмица најеколошка општина во државата ... Idividi Датум: 2007-03-22
 38. Струмичкиот зелен пазар ќе се врати на старото место, тврди градоначалникот Заев ... dividi Датум: 2007-03-22
 39. Струмица останува без карго-аеродром ... dnevnik Датум: 2007-04-16
 40. Карго-аеродромот од Струмица ќе се сели во Штип ... utrinski Датум: 2007-04-16
 41. Зоран Заев: Состојбите во земјоделството се пред социјален колапс ... Kanal5 Датум: 2007-06-03
 42. Заев гради, полицијата бара докази за криминал - ОТКАКО УПРАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЈА ОСПОРИ ИЗГРАДБАТА НА ПАЗАРОТ ВО СТРУМИЦА ... Vreme Датум: 2007-07-06
 43. Еднаш обесштетени граѓани пак бараат денационализација ... Vreme Датум: 2007-07-10
 44. Агрокор ги откри “златните рудници” за овошје и зелечук ... Kapital Датум: 2007-09-27
 45. Стратегијата на струмичкиот градоначалник ... Vreme Датум: 2007-10-11
 46. Трговскиот центар „Глобал“ никна како дивоградба ... Vreme Датум: 2007-10-15
 47. Струмица испишува најуспешна транзициска приказна ... utrinski Датум: 2007-11-06 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/9FCFA59C323CFF4DBB28CE0B1E6D2E47.jpg
 48. Пропадна референдумот за вода во Струмичко ... dnevnik Датум: 2007-11-20
 49. Струмица и јас живееме сто на саат ... Vest Датум: 2007-12-15
 50. Струмица - македонскиот економски тигар! ... Kapital Датум: 2008-01-18
 51. Струмица доби трговски центар од 40 илјади квдарти ... Vest Датум: 2008-02-07 ... http://www.vest.com.mk/images/%7BE2C53258-49AE-416A-9336-17004472D038%7D_global-2.jpg
 52. Пријавата за Заев беше објавена на сајтот на МВР ... A1 Датум: 2008-02-13 ... Оваа информација околу 13 часот денеска беше објавена на веб сајтот на МВР. Но, откако побаравме дополнителни информации, истата беше повлечена, со образложение дека станува збор за грешка.
 53. Градоначалникот на Струмица бара извинување од МВР ... dnevnik Датум: 2008-02-14
 54. МВР му се извини на струмичкиот градоначалник ... utrinski Датум: 2008-02-15
 55. Градоначалникот на Струмица ја обвини владата дека кочи грчка инвестиција од 150 милиони евра ... Kanal5 Датум: 2008-03-03
 56. Заев: Владата ги брка странските инвеститори од струмичко ... dnevnik Датум: 2008-03-04
 57. Градоначалникот Заев во вербална војна со Министерството за транспорт ... dnevnik Датум: 2008-03-05
 58. Заев за премиер ... Vest Датум: 2008-03-18
 59. Отворена ловна сезона за фотелјата на Шекеринска ... Vecer Датум: 2008-03-26
 60. Градоначалникот Заев и подари песна на Даница ... Vest Датум: 2008-04-01
 61. Струмичките шпедитери ќе останат без работа доколку царината ја реализира намерата ... Kanal5 Датум: 2008-04-10
 62. Му пречи ли некому подемот на Струмица? ... utrinski Датум: 2008-04-12 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/86DD3E889CC03E4EA639E2E1EC86E0FB.jpg
 63. Семејната фирма на Заев сака да ја купи Велешката тулана ... Vest Датум: 2008-04-16
 64. СДСМ го спасуваат само млади фаци ... Vest Датум: 2008-04-16
 65. Бизнисмените и шпедитерите не го даваат струмичкиот терминал ... utrinski Датум: 2008-04-18
 66. Куртули од затворање царинскиот терминал во Струмица ... dnevnik Датум: 2008-04-18
 67. ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА СДСМ - ОДГОВОР НА 100 ЧЕКОРИ ... konzervativ.blog.com.mk Датум: 2008-04-19
 68. Обвинувања за партиски вработувања на Заев ... Kanal5 Датум: 2008-04-29
 69. Зоран Заев: Пристрасен сум кон СДСМ ... ПАРТИСКИ ВРАБОТУВАЊА ... Vecer Датум: 2008-04-30
 70. СДСМ жртвува двајца силни градоначалници ... Vecer Датум: 2008-05-05
 71. СДСМ продолжува да вработува членови пред изборите ... Vecer Датум: 2008-05-07
 72. Изборна програма ... Зоран Заев, потпретседател на СДСМ ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-05-07
 73. Дезориентираниот Заев ... utrinski Датум: 2008-05-09
 74. СДСМ затечен од препирката меѓу Поповски и Заев ... utrinski Датум: 2008-05-10
 75. Никола Поповски V.S. Зоран Заев ... utrinski Датум: 2008-05-09
 76. Иднината на СДСМ! ......... gusar.blog.com.mk Датум: 2008-05-16 .....http://allright.blog.com.mk/system/files?file=Podmladokot-na-sds.jpg
 77. Заев: Ние ќе градиме производни капацитети, а не затвори ... utrinski Датум: 2008-05-19
 78. Mеѓусебни обвинувања за злоупотреба на средношколци ... Потпретседателот на СДСМ на удар поради честитките за матурирањето ... utrinski Датум: 2008-05-20 ...
 79. Заев употребува политичка педофилија ... СТРУМИЧКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК СО НЕЗАКОНСКА - ПРЕДИЗБОРНА ЧЕСТИТКА ЗА МАТУРАНТИТЕ ... Vecer Датум: 2008-05-20
 80. ЗАЕВ-РУДАРОТ ... zoranzaev.blog.com.mk Датум: 2008-05-20
 81. ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА СДСМ ВО ПОЛИТИЧКАТА КАМПАЊА ... partik.blog.com.mk Датум: 2008-05-21
 82. Голема битка за гласовите на земјоделците ... utrinski Датум: 2008-05-24
 83. 'И според анкетите ги стигнавме, од Струмица одиме на победа!' ... koalicijasonce.blog.com.mk Датум: 2008-05-25
 84. Во Струмица нема гласови за ВМРО-ДПМНЕ ... utrinski Датум: 2008-05-26
 85. Заев: Договорот со стечајците е лицемерство на власта ... utrinski Датум: 2008-05-27
 86. Заев не влезе во Центарот за култура поради постерот на Ставрески ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/F4BC6873AD770E4F9EAF1408CE2F8E8C.jpg
 87. ВМРО-ДПМНЕ слави голема победа, СДСМ доживеа дебакл ... utrinski Датум: 2008-06-03http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/33CC8494C679E64584236FCCAC43C654.jpg
 88. Радмила Шеќеринска си поднесува оставка ... Kanal5 Датум: 2008-06-03
 89. ЛЕКСИЛИУМ ... partik.blog.com.mk Датум: 2008-06-03
 90. Заев се откажа од пратеничкиот мандат ... Vecer Датум: 2008-06-04
 91. Кој ќе биде новиот Бранко?! - ШЕЌЕРИНСКА НАЈАВИ ЗАМИНУВАЊЕ ОД СДСМ ... Vecer Датум: 2008-06-05
 92. СДСМ бара излез по оставката на Шекеринска ...utrinski Датум: 2008-06-05
 93. Заев ја повика владата итно да ги исполни предизборните ветувања ... Kanal5 Датум: 2008-06-08
 94. Зоран Заев бара Шекеринска да го води СДСМ ... dnevnik Датум: 2008-06-09
 95. Лажните предизборни ветувања за земјоделците паднаа во вода ... utrinski Датум: 2008-06-09
 96. Ханџиски & Заев - Handziski & Zaev ... vipcartoons.blog.com.mk Датум: 2008-06-16 ... http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Aleksandarjankovich/handziskiizaevuspacek.jpg
 97. Ханџиски стечаен управник на СДСМ ... Vest Датум: 2008-06-18
 98. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДРЖАВАТА СЕ ВРАЌА ВО СДСМ-На Бранко му се згади од своите полтрони ... Vest Датум: 2008-06-28
 99. Бранко за премиер, Киро за претседател ... Vecer Датум: 2008-06-30
 100. На конгрес на крајот на август СДСМ ќе избира нов лидер ... Kanal5 Датум: 2008-07-08
 101. Заев засега единствен кандидат за лидер на СДСМ - по викенд-средбата кај претседателот Црвенковски ...
 102. Заев и Ивановски кандидати за претседател на СДСМ ... utrinski Датум: 2008-07-09
 103. А сад адио! - БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ НЕМА ДА СЕ КАНДИДИРА ЗА УШТЕ ЕДЕН ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ МАНДАТ ... Vecer Датум: 2008-07-17
 104. Црвенковски: Власта ја продолжува политичката пресметка ... Kanal5 Датум: 2008-07-17
 105. Опозицијата го напушти Собранието ... utrinski Датум: 2008-07-17
 106. СДСМ ја напушти работата на македонското Собрание ... Kanal5 Датум: 2008-07-17
 107. Протести пред Основниот суд 1 по повод апсењето на Заев ... Kanal5 Датум: 2008-07-17 ... http://www.kanal5.com.mk/images/zaev%20protesti.jpg
 108. Црвенковски: Поддржувам борба против криминалот и корупцијата, но не на таков начин ... Kanal5 Датум: 2008-07-17
 109. Опозицијата објави целосен бојкот на Парламентот ... Kanal5 Датум: 2008-07-17
 110. Струмица: Приведен градоначалникот Зоран Заев ... RadioSlobodnaEvropa Датум: 2008-07-17
 111. Како Котевски ги известил новинарите за апсењето на Заев ... Kanal5 Датум: 2008-07-17
 112. Градоначалниците од СДСМ побараа Заев да биде пуштен да се брани од слобода и да има фер судење ... Kanal5 Датум: 2008-07-17
 113. Шекеринска: Излегувањето од Собранието на СДСМ е црвста одлука и реакција на приведувањето на Заев ...
 114. Полицијата го уапси струмичкиот градоначалник Зоран Заев ...
 115. Орвеловска Македонија“ ...
 116. ПАДНА МИТОТ ЗА ЗОРАН ЗАЕВ ... nozik.blog.com.mk Датум: 2008-07-17 ... ...http://nozik.blog.com.mk/system/files?file=Prison_Break%20copy.jpg
 117. ЗОШТО Е ТОЛКУ УБАВА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ФОТЕЉА? ... rasprava.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 118. Собранието работи без опозиција ... Среќна нова ‘49-та ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 119. Апси Горданче ... apsurdi.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 120. Заев ќе се брани од слобода ... BBC Датум: 2008-07-17
 121. Инцидент пред судот, раководството на СДСМ се обиде насилно да влезе во судската зграда ... konzervativ.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 122. Зајачки парламент-напуштања ... bunka.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 123. Струмица во шок по апсењето на Заев ... brkaj.rabota.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 124. Заев ... kvadraturanakrug.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 125. Пријатен престој ... kimi.blog.com.mk Датум: 2008-07-17 ... http://i244.photobucket.com/albums/gg20/Kimi_Sladjana/cbd-handcuffs.jpg
 126. Шекеринска пред судот се закани - со одмазда ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-07-17
 127. Брисел порачува апсењата да се решат низ правниот систем на државата ... Kanal5 Датум: 2008-07-18
 128. Ламбе Арнаудов во Идризово ... Kanal5 Датум: 2008-07-18
 129. Заев и соработнците ќе се бранат од слобода ... utrinski Датум: 2008-07-18 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/EDD8BE3011BD554C966DD43068E573CC.jpg
 130. Црвенковски: Политичка пресметка со неистомислениците ... utrinski Датум: 2008-07-18
 131. Без опозиција во парламентот е можна политичка криза, оценуваат аналитичарите ... RadioSlobodnaEvropa Датум: 2008-07-18
 132. МВР: Кривичните пријави против Заев се однесуваат на „Глобал“ ... Kanal5 Датум: 2008-07-18
 133. Се продавало државно земјиште, а никој не ја прашал државата за тоа - ЗОРАН ЗАЕВ СЕ ТЕРЕТИ ЗА ПРОНЕВЕРА ОД СЕДУМ МИЛИОНИ ЕВРА ... Vecer Датум: 2008-07-18 ... http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/CF1D7C61BD0AF9469777C4CBB4D8C81F.jpg http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/6651D61BAE816747B38F576DB7DDD8DE.jpg
 134. Рада на барикада ... ...... Vest Датум: 2008-07-18 ... ............ ........ http://www.vest.com.mk/images/%7B041A5649-2C22-4DCC-BFB8-2EAEBBE8FF37%7D_ofcickite-2.jpg
 135. Градоначалниците од СДСМ ќе ја напуштат ЗЕЛС ... utrinski Датум: 2008-07-18
 136. Приведен најомилениот СДСМ-овец ... Vest Датум: 2008-07-18
 137. Масовен протест поради апсењето на Зоран Заев ... utrinski Датум: 2008-07-18 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/06EA2469E531724F999E151DED3435BC.jpg http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/6E0C4ADF49A0DE4E89E51D99DE76BCBD.jpg
 138. Заев во апс, опозицијата на протест ... dnevnik Датум: 2008-07-18 ... http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/450752AD5C9D1940B83F05805FA22B51.jpg
 139. СДСМ го признава само судот на партијата ... Vecer Датум: 2008-07-18 ... http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/7BA61AAFAAB8E349B41010C340C36775.jpg http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/DC58CFE4B67D734284492EBBF23A2A7F.jpg
 140. Диктаторскиот режим зема залет ... programa.blog.com.mk Датум: 2008-07-18
 141. ШОУТО НА ЗАЕВ ... nozik.blog.com.mk Датум: 2008-07-18 ... http://nozik.blog.com.mk/system/files?file=zaev%20konjanik.jpg
 142. ИМА НЕШТО ТРУЛО ... makedon.blog.com.mk Датум: 2008-07-18
 143. За скандалозното апсење на Заев ... vladazanaklada.blog.com.mk Датум: 2008-07-18 ... http://vladazanaklada.blog.com.mk/system/files?file=Gruevski%20so%20shlakanica.jpg
 144. КАДЕ СЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ? ... vankovska.blog.com.mk Датум: 2008-07-18
 145. ЗАЕВ, ТАЈНАТА ПОЛИЦИЈА И ПАПАРАЦИТЕ ... blogatash.blog.com.mk Датум: 2008-07-18
 146. МВР: Во случајот Т.Ц. „Глобал” постапивме по наредба на истражен судија ... gordanajankuloska.blog.com.mk Датум: 2008-07-18
 147. Ексклузивни снимки од пречекот на Заев ... objektiven.blog.com.mk Датум: 2008-07-18
 148. ВМРО-ДПМНЕ ќе пишува закон за амнестија само за СДСМ ... dnevnik Датум: 2008-07-19
 149. МВР: Низа незаконитости во постапката за градење на трговскиот центар „Глобал“ ... utrinski Датум: 2008-07-19 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/B742837AFEC0FF4CB224C527B37989E2.jpg
 150. Заев: Груевски да стави крај на апсолутизмот ... utrinski Датум: 2008-07-19 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/0B6AEC2ACB6E5D4FA1C4D3A6D931FDFD.jpg http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/949A293789BFA84C8DE0E45CBD52E474.jpg
 151. Никој ништо не им може - СЛУЧАЈОТ ЗАЕВ НЕ ПОТСЕТИ ДЕКА НЕОКОМУНИСТИТЕ ОД СДСМ КОНТРОЛИРААТ СЕ ВО ДРЖАВАВА! ... Vecer Датум: 2008-07-19
 152. Досие - Заев ... ravinok.blog.com.mk Датум: 2008-07-19
 153. „Системска грешка“ ... ??! - кој го тоа направи ... ?? ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-07-20
 154. За ЗАЕВ златна плакета од Советот на Европа ... pitbul.blog.com.mk Датум: 2008-07-20 ... http://pitbul.blog.com.mk/system/files?file=Global_1.jpg
 155. И новата влада ќе биде изгласана без опозицијата? ... utrinski Датум: 2008-07-22
 156. Омаж за вмровизмот ... dnevnik Датум: 2008-07-22
 157. СДСМ малоумност наспроти ВМРО фраерлук ... bunka.blog.com.mk Датум: 2008-07-22
 158. Власта сака да владее без опозиција, тврди СДСМ ... utrinski Датум: 2008-07-23
 159. Повторно се бара притвор ... Vecer Датум: 2008-07-23
 160. СДСМ бара писмена гаранција за да се врати во Собранието ... Vecer Датум: 2008-07-23
 161. Има основ на Шекеринска да и се одземе мандатот заради предводење насилни протести пред Суд! ... Vecer Датум: 2008-07-24
 162. Истражниот судија останува на одлуката Заев да се брани од слобода ... utrinski Датум: 2008-07-24
 163. Истражниот бара изземање, откако два пати не даде притвор?! ... utrinski Датум: 2008-07-24
 164. Градоначалникот Заев не смее да ја напушти Струмица ... dnevnik Датум: 2008-07-24
 165. Шекеринска: За одземање на пратеничкиот мандат - нека повелат! ... utrinski Датум: 2008-07-25
 166. Обвинителството подготвува нова жалба за градоначалникот Заев ... utrinski Датум: 2008-07-25
 167. Шврговски ги разреши обвинителките кои работат на случаите Змиско око и Зоран Заев ... Kanal5 Датум: 2008-07-25
 168. И втора жалба по решението Зоран Заев да се брани од слобода ... utrinski Датум: 2008-07-26
 169. ТРИБИНА ... vankovska.blog.com.mk Датум: 2008-07-26
 170. Кривичниот совет на скопска единица одлучуваше дали Зоран Заев ќе оди во притвор ... Kanal5 Датум: 2008-07-27
 171. ЗАЕВ ВО ПРИТВОР ... nozik.blog.com.mk Датум: 2008-07-27
 172. Опозицијата ја оценува одлуката на кривичниот совет како политички чин ... RadioSlobodnaEvropa Датум: 2008-07-28
 173. Струмичани собираат потписи за поддршка на својот градоначалник ... Kanal5 Датум: 2008-07-28
 174. За струмичкиот градоначалник 30-дневен притвор ... Kanal5 Датум: 2008-07-28
 175. Хировите на диктаторот Никола Груевски поголеми и од судот и од законот-политичка диктатура ... vladazanaklada.blog.com.mk Датум: 2008-07-28
 176. Кривичниот совет одредил притвор за Заев за да не го повторел делото ... utrinski Датум: 2008-07-29
 177. Струмичани револтирани од притворањето на својот градоначалник ... utrinski Датум: 2008-07-29
 178. Петмина сведоци ќе бидат сослушани за случајот Зоран Заев ... Kanal5 Датум: 2008-07-29
 179. СДСМ го пушти низ вода Зоран Заев ... Vecer Датум: 2008-07-29
 180. Фингирање/билдање на патриотизам до национализам ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-07-29
 181. Бојкотот на Парламентот го урива угледот на Македонија ... Vecer Датум: 2008-07-30
 182. ЗАЕВ и ЈАВНОТО МИСЛЕЊЕ ... bukefal81.blog.com.mk Датум: 2008-07-30
 183. 45000 ЗАЛОЖНИЦИ НА ЗАЕВ ...
 184. Презумпција на невиност ... Presumption of innocence ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-07-30
 185. Црвенковски ги повика Шекеринска и Тачи да се вратат во Собранието ...
 186. Блокиран патот Струмица - Радовиш како поддршка на Заев ...
 187. Аболиција за Заев и вето за законите изгласани без опозицијата за враќање на СДСМ и ДПА во Собрание ... Kanal5 Датум: 2008-07-31
 188. Газдите на земјиштето на кое е изграден „Глобал“ два пати биле обесштетени? ... utrinski Датум: 2008-07-31
 189. Соња Николовска - менаџер на годината, Зоран Заев - градоначалник на годината, Владо Бучковски - миротворец на годината! ... Vecer Датум: 2008-07-31
 190. Заев не сака аболиција ... Kanal5 Датум: 2008-07-31
 191. Владата го продолжи мандатот на Ханџиски ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-07-31
 192. „Глобал“ се градел под надзор на Министерството за транспорт ... utrinski Датум: 2008-08-01
 193. Бранко ќе го помилува Заев ако се врати СДСМ во Собранието ... Vest Датум: 2008-08-01
 194. Со митинзи и блокади против Судот! ... utrinski Датум: 2008-08-01
 195. Протести пред Истражниот затвор „Скопје“... utrinski Датум: 2008-08-01 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/791CF75AC4BAAB4988251048A9B4B994.jpg
 196. Шврговски е против ослободување на Заев со кауција ... Kanal5 Датум: 2008-08-01
 197. Црвенковски подготвува државен удар - ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НАЈАВИ УПАД ВО СУДСКИОТ СИСТЕМ И ИНАЕТЕЊЕ СО СОБРАНИЕТО. СИТЕ СЕ БЛОКИРАНИ ... Vecer Датум: 2008-08-01
 198. Упаѓа ли Претседателот во политичкиот систем и во судството ... или користи легални средства ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-08-01
 199. ПЛАНОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ... vankovska.blog.com.mk Датум: 2008-08-01
 200. Претседателот не потпишува, СДСМ се усогласува ... BBC Датум: 2008-08-01
 201. СДСМ го прифаќа предлогот на претседателот Црвенковски за враќање во собранието ... Kanal5 Датум: 2008-08-02
 202. ВМРО-ДПМНЕ: Претседателот Црвенковски со денешните одлуки изврши двоен државен удар врз институциите ... Kanal5 Датум: 2008-08-02
 203. Заев и другите 5-мина осомничени ослободени од кривично гонење ... Kanal5 Датум: 2008-08-02
 204. Аболиција и за магарето! ... bunka.blog.com.mk Датум: 2008-08-02
 205. Националистичка хистерија??? ... Lavot.blog.com.mk Датум: 2008-08-02
 206. Заев - криминалец! ... moby.blog.com.mk Датум: 2008-08-02
 207. Опозицијата се враќа во Собранието ... BBC Датум: 2008-08-02
 208. Во шест часот рано изутрината Зоран Заев и неговите петмина соработници излегоа од притвор ... Kanal5 Датум: 2008-08-03 ... http://www.kanal5.com.mk/images/Image/Zaev_Sutka.jpg
 209. Реакции на ВМРО-ДПМНЕ и Министерство за правда за ослободувањето на Заев ... Kanal5 Датум: 2008-08-03
 210. Трите најголеми зла за демократијата ... knsis.blog.com.mk Датум: 2008-08-03
 211. Аболиција и за мене ... bunka.blog.com.mk Датум: 2008-08-03
 212. И ЈАС СУМ ЗОРАН ЗАЕВ ... gusar.blog.com.mk Датум: 2008-08-03 ... http://img291.imageshack.us/img291/6176/zaevln1.jpg
 213. Бранко пак ни забега ... Metodius.blog.com.mk Датум: 2008-08-04
 214. Министерството за правда против аболицијата ... utrinski Датум: 2008-08-04
 215. МВР за Заев - Почитувани граѓани, ... Vecer Датум: 2008-08-04
 216. Распнување на демократијата ... dnevnik Датум: 2008-08-04
 217. Груевски: Шефот на државата нема сериозно објаснување за аболицијата за Заев ... Kanal5 Датум: 2008-08-04
 218. СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЈИШТЕТО ПОД ГЛОБАЛ ОДАМНА ГО ТУЖЕЛЕ ЗАЕВ ... Vecer Датум: 2008-08-04
 219. Огранокот на ВМРО-ДПМНЕ од Струмица бара Заев да се врати во притвор ... Kanal5 Датум: 2008-08-04
 220. Груевски гневен, Црвенковски пред импичмент ... utrinski Датум: 2008-08-04
 221. Леб и сол за Заев во Струмица ... Vest Датум: 2008-08-04
 222. Аболицијата на Заев отвори фронт и во СДСМ ... dnevnik Датум: 2008-08-04
 223. Црвенковски му ја запечати политичката судбина на Заев ... Vecer Датум: 2008-08-04
 224. Инает држава ... Имаме ли ние “план“ како сами да си помогнеме ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-08-04
 225. Аболицијата на Заев и новите игри на Б.Ц. ... samak.blog.com.mk Датум: 2008-08-04
 226. Груевски не планира импичмент за Црвенковски ... dnevnik Датум: 2008-08-05
 227. ВМРО - ДПМНЕ: Црвенковски ја попречува борбата против криминалот и корупцијата ... Kanal5 Датум: 2008-08-05
 228. Фуере – подобар политички дијалог е начинот за напредок на Македонија ... Kanal5 Датум: 2008-08-05
 229. Груевски: Сакаме да го поразиме Црвенковски ... Vest Датум: 2008-08-05
 230. Аболицијата постои, но не треба да се користи ... dnevnik Датум: 2008-08-05
 231. ВМРО-ДПМНЕ: Помилувањето да важи за соработниците, а не и за Заев ... utrinski Датум: 2008-08-05
 232. Криминалот на слобода, а СДСМ во Парламентот ... Vecer Датум: 2008-08-05
 233. ПЕТИЦИЈА ДО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЦРВЕНКОВСКИ - И ЗАТВОРЕНИЧКИТЕ ОД ИДРИЗОВО БАРААТ ПОМИЛУВАЊЕ ... kimi.blog.com.mk Датум: 2008-08-05
 234. СДСМ се врати во собранието ... демократските надмудрувања продолжуваат ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-08-05
 235. Колективно лудило ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-08-05
 236. Закани за сопствениците на земјиштето под Глобал ... Vecer Датум: 2008-08-06
 237. Претседателот ја злоупотреби аболицијата ... Vecer Датум: 2008-08-06
 238. Црвенковски е познат по ослободување криминалци ... Vecer Датум: 2008-08-06
 239. Бранко да ги помилува затвореничките - ЗА ДА НЕ ШТРАЈКУВААТ СО ГЛАД 40 ШТИТЕНИЧКИ ОД ИДРИЗОВО САКААТ: ... Vecer Датум: 2008-08-06 ... http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/96D283C1CEF50B4693155A6257BB628C.jpg
 240. Собранието го усвои Законот за јазиците ... Vecer Датум: 2008-08-06
 241. ВМРО-ДПМНЕ не сака Претседателот да се избира во Собрание ... Vest Датум: 2008-08-06
 242. „Право и правна држава“ против кршење на законите ... dnevnik Датум: 2008-08-06
 243. Заложници на кичот ... utrinski Датум: 2008-08-06
 244. СДСМ лаже за Заев! ... Vecer Датум: 2008-08-06
 245. ВМРО-ДПМНЕ повторно го повика Црвенковски да објасни зошто го аболирал Заев ... Kanal5 Датум: 2008-08-06
 246. Заев: Ова е монтиран политички процес ... Kanal5 Датум: 2008-08-06
 247. Заев за лидерска кандидатура во СДСМ ... BBC Датум: 2008-08-06
 248. Зоран Заев возврати со обвинувања ... BBC Датум: 2008-08-06
 249. Затворениците од Идризово бараат амнестија од “граѓанинот Бранко” - ќе штрајкуваат ако не добијат ... Kanal5 Датум: 2008-08-07
 250. Дневник објавува лажни информации. Ќе му судат во Судот на честа на ЗНМ, или ќе му дадат аболиција?! ... Vecer Датум: 2008-08-07
 251. Ми порачаа дека ќе завршам во кофа вода ... dnevnik Датум: 2008-08-07
 252. Експерти бараат политичка одговорност од претседателот Црвенковски ... Kanal5 Датум: 2008-08-07
 253. Заев: Во притвор ме потсетуваа на кофата на Танески ... Vest Датум: 2008-08-07
 254. Отворени писма на Протоѓер и Заев ... Kanal5 Датум: 2008-08-07
 255. Заев сега продава памет! ... Vecer Датум: 2008-08-07
 256. СПЕКТАКУЛАРНИ АПСЕЊА? ТОКМУ ТОА НИ ТРЕБА! ... blogatash.blog.com.mk Датум: 2008-08-07
 257. Експертски трибини на „владини невладини организации“ ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-08-07
 258. „Право и правна држава“ ќе собира потписи и ќе организира протест ... Kanal5 Датум: 2008-08-08
 259. И затворениците од Шутка бараат помилување ... Vecer Датум: 2008-08-08
 260. Симулирана политичка криза - ТРИБИНА НА КОАЛИЦИЈАТА ПРАВО И ПРАВНА ДРЖАВА ... dnevnik Датум: 2008-08-08 ... http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/69A01D965AECF84FAB7BC9A185D5F709.jpg
 261. Трибина: Аболицијата на Заев е „Јудин бакнеж“ ... utrinski Датум: 2008-08-08
 262. Протоѓер: "Кој ти се закануваше со кофа?" ... Vest Датум: 2008-08-08
 263. Шекеринска е најголемото разочарување на СДСМ ... utrinski Датум: 2008-08-08
 264. Владата и ВМРО-ДПМНЕ бараат Заев да го открие министерот што вршел притисок ... utrinski Датум: 2008-08-08
 265. Презумпцијата на невиност ... казниво ли е непочитувањето на презумпцијата ... volanskopje.blog.com.mk Датум: 2008-08-08
 266. ВМРО-ДПМНЕ: Црвенковски помилувал и експратеник на СДСМ осуден за криминал ... utrinski Датум: 2008-08-09
 267. Во „Идризово“ е мирно, се чека одговорот на Црвенковски ... utrinski Датум: 2008-08-09
 268. Свадби и аболиција ... Vecer Датум: 2008-08-09
 269. Протоѓер го потпиша указот за аболицијата ... dnevnik Датум: 2008-08-09
 270. Црвенковски за 7 месеци помилува 177 осуденици ... Vecer Датум: 2008-08-11
 271. Аболиција на една заблуда ... dnevnik Датум: 2008-08-11 ... Според тоа, одлуката за аболицијата на спектакуларните апсења без почитување на сите човечки и законски права на уапсените, може да биде предмет за сериозна полемика само околу тоа дали сме за таквата практика или сме против неа. Сите други политички, партиски или поединечни тематизирања се целосно ирелевантни.
 272. КОЈ ЈА УНИШТУВА ПРАВНАТА ДРЖАВА? ... kvadraturanakrug.blog.com.mk Датум: 2008-08-11
 273. Песма лајавица ... interpreter.blog.com.mk Датум: 2008-08-11
 274. ВМРО-ДПМНЕ пука од сите оружја кон Црвенковски ... utrinski Датум: 2008-08-12
 275. Протест пред празна собраниска зграда ... utrinski Датум: 2008-08-12 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/8ECEF7676241A84CA902E2945F288C33.jpg
 276. Фото вест ... dnevnik Датум: 2008-08-12 ... http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/4C5E25CB6E6F644482F8B1C7128D8C2F.jpg
 277. Да престане потпокувањето на правната држава ... Vecer Датум: 2008-08-12 .... http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/3F671F4D8E996F44A59B2663646A1141.jpg
 278. Агноја, или: полудени по вистината ... utrinski Датум: 2008-08-13
 279. Собрани 68.320 потписи за зачувување на правниот поредок ... Vecer Датум: 2008-08-13
 280. Инстант невладини за политичка пресметка ... utrinski Датум: 2008-08-13 ... http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/2A94B7C11A6D35459AD320F9490C1D74.jpg http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/84135090B29DCA48908549B4B2BDA164.jpg
 281. Ќе ви удоволам да се соочиме на избори, но на парламентарни – му порача Црвенковски на Груевски ... Kanal5 Датум: 2008-08-14
 282. Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на претседателот Бранко Црвенковски ... Kanal5 Датум: 2008-08-14
 283. Продолжуваат протестите на „Право и правна држава“ ... Kanal5 Датум: 2008-08-14
 284. Протести за правна држава ...
 285. Црвенковски во отворен судир со Груевски ... BBC Датум: 2008-08-14
 286. Ќе се видиме на парламентарни избори - ЦРВЕНКОВСКИ МУ ОБЈАВИ ВОЈНА НА ГРУЕВСКИ ... Vest Датум: 2008-08-15
 287. Бранко призна дека направил упад во судскиот систем ... Vecer Датум: 2008-08-15
 288. Војна на титаните ... diviot.blog.com.mk Датум: 2008-08-15
 289. Пртетседател на држава или Претседател на политичка партија ... zoriv.blog.com.mk Датум: 2008-08-15

No comments:

Blog Archive

Site Meter