Search This Blog

Tuesday, August 05, 2008

СДСМ се врати во собранието ... демократските надмудрувања продолжуваат ...

СДСМ пратениците се вратија во собранието и го прекинаа бојкотот ... Претседателот на Собранието Вељановски - бара од Претседателот Црвенковски да ги потпише 55-те закони донесени по вторпат во супер брзата постапка ... тој не ги потпишува затоа што од кабинетот тврдат дека се донесени во нелегална постапка - во услови кога тој за првиот круг на гласање не се изјасни писмено дали ке ги потпише или не и не ја соопшти причината зошто не ги потпишува ... по одморите ке го гледаме филмот на првиот импичмент на МК Претседател, во МК услови ...

ДПА сеуште тактизира со своето враќање во собранието - тие подготвуваат своја верзија на законот за јазиците ...тие сега треба да ја изиграат улогата на “лошите момци“ од албанскиот кампус ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter