Search This Blog

Tuesday, August 12, 2008

Војната во Грузија и цената на енергенсите ...

http://www.globalresearch.ca/articlePictures/georgiamap2.gif

Со војната во Грузија Русија ја покажува својата нова моќ економска политичка и воена ... земја која полека излегува од долгата економска криза ... земја која страшно профитира од зголмувањето на цените на енергенсите ... особено нафтата и гасот ...

читај повеќе »

Дали Русија со оштрината со која влезе во војната со Грузија сака да допринесе за понатамошниот раст на цените а нафтата ... ако се знае дека преку Грузија поминува еден од најголемите нафтводи ... високите цени на на енергенсит им одговараат и на америте ... се случува ли нова поделба на интересите ...

http://www.hinduonnet.com/fline/fl2213/images/20050701000805902.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter