Search This Blog

Thursday, August 14, 2008

Куманово ... стари фотки ... Kumanovo ...

Старите фотки се секојпат одличен почеток за да запознаеш некое место ...

постот ке биде во перманентна доработка ... како ке наоѓам нови стари слики за Куманово така постот ке биде дополнуван ... ако имате вие стари фотки пратите ми ги на меил ...
volanskopje@gmail.com

или во коментар дајте линк од фотката ...
дел од сликите оние поголемите ке можете да ги видите и во оригинална големина ако кликнете на сликата со десен клик и одберете првата опција ...

http://promacedonia.com/gall/tr/p0000389.jpg
http://promacedonia.com/gall/tr/p0000389lb.jpg
http://promacedonia.com/gall/tr/p0000390.jpg
http://promacedonia.com/gall/tr/p0000390lb.jpg
http://promacedonia.com/gall/tr/p0000392.jpg
http://promacedonia.com/bugarash/gradove/kumanovo.jpg
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/005.jpg
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/007.jpg
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/009.jpg
Војници око ватре, у предаху Кумановске битке.
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/010.jpg
Комора у Куманову, октобар 1912.
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/011.jpg
Турски војници, са крстом на капама, заробљени у Кумановској бици.
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/012.jpg
Заробљени турски официр у Куманову.
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/013.jpg
Кумановско бојиште.
http://www.rastko.org.yu/fotografija/rmarjanovic/slike/img/015.jpg
Први воз после битке за Куманово.

No comments:

Blog Archive

Site Meter