Search This Blog

Thursday, August 07, 2008

Мириса на девалвација ... море смрди ...

Во еден друг пост реков дека евентуалната девалвација ке ја дотолчи МК економија ... тоа е единственото сидро кое ја држи она малку економија што остана ...

читај повеќе »

Најголеми увозни ставки се енефгијата - нафтата и електрилната енергија ... а на извозот е металургијата, лонот и земјоделските производи т.е. хрананата ... досега овој дефицит се покриваше со дознаките на нашите иселеници во странство ... експертите во вакви услови на економија секојпат советуваат стимулација на извозот ... во тој правец ние немаме план ... тоа Груевски не го вети во стоте чекора ... но веројатно ке мора да стори нешто ... во спротивно со инфлацијата како додатен удар и растот на цените - девалвацијата ке не дотолчи ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter