Search This Blog

Wednesday, August 27, 2008

Пресликување на косовското сценарио ...

http://ossetians.com/pictures/new/Georgian_South%20Ossetian.Map_map.jpg

Русија го преслика сценариото Америчкото сценарио за Косово ... најпрвин имаше војна во која загинаа луѓе во Абхазија и Јужна Осетија ... потоа влегоа руски трупи ... за крај имаме признавање на независноста на Абхазија и Јужна Осетија од Русија ... цивилните жртви се “колатерална/пресметана штета ...“

читај повеќе »

Само марсовец нема да ја види сличноста на сценариото со Косово ... ООН и меѓународното право е во сериозна криза ... ЕУ не може да си дозволи долго време да е во кавга со Русија ... зависноста од рускиот гас е преголема ... што е следно ... Баскија можеби ... Чемерија ... или Илирида ... ??

2 comments:

Anonymous said...

batka ti stvarno ne si zdrav...stvarno si za vo demirhisar. IMAS LI BE FAMILIJA EJJJ PO CEL DEN SI NA BLOGOV....ZA SE I SESTO PISUVAS.

Anonymous said...

MRZAM LUGE KOJ NEMAAT SOPSTVEN ZIVO
VOLAN E TAKOV

Blog Archive

Site Meter