Search This Blog

Monday, August 25, 2008

БРИШЕЊЕ КОМЕНТАРИ ...

Долго време сметав дека коментари не треба така лесно да се бришат, и сеуште сум на такво мислење ... бидејки така се намалуваат правата на блогерите како индивидуи ... поради многу причини од денеска решив да воведам неколку мали правила зошто некој коментар ке биде избришан ...

читај повеќе »

  1. навредува ...
  2. се заканува ...
  3. користи приземни и некултурни изрази ...
  4. говор на омраза по полова, национална, верска или друга основа ... предложено од vankovska ...
  5. не е на тема ...
  6. спам-коментар ...
  7. само големи букви во коментар ...
  8. содижи линк (предолг), кој го развлекува тестот ...
  9. коментирајте со опција “додај нов коментар“ ...
Ова лесно го изведов - го искористив полето “еден“ од “администрацијата“ за да соопштам зошто некој коментар ке биде избришан ... Со вакви правила верувам ке постигнам одсаство на луѓе кои одредни постови ги “засмрдуваат“ со своите ниски, приземни и некултурни коментари ... не се сложувам да се бришат анонимни коментари само заради нивната анонимност ...

Ако има некој друга идеја зошто би требало некој коментар да биде избришан нека ја пише во кометар на постов или нека си напише пост ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter