Search This Blog

Thursday, August 07, 2008

Експертски трибини на „владини невладини организации“ ...

Невладините орбанизации во Македонија се повеќе личат на граѓански “таканаречени“ невладини организации кои функционираат за цели на одредени партии - од власта или од опозицијата ... едно време за СДСМ се врзуваше цела една палета на невладини организации спонзорирани од “СОРОС“ ... и ВмроДпмне не е без свои невладини ... дури и албанските партии имаат свои ...

читај повеќе »

Невладиниот сектор падна на многу ниски гранки - веќе од самиот назив на одредена Трибина и према Листата на повиканите експерти се осеќа мирисот на “владината невладина организација“ ... секојпат мнозиство на невладиниот сектор се оние кои се под капата на владата - поради зависноста на финасирањето на невладината ...

Вакви владино-невладини трибини имавме во минатото ... се сеќавате на невладината организација која ги организираше блокадите по скопските улици во знак на продажбата на дистрибуцијата ... гласноговорниците на невладината организација сега се на високи места во државната администрација ... или сеедно некоја друга невладина организација која ни пушташе СМС дека “некои прашања не заслужуваат одговор“ ...

Денеска беше организирана трибина “Право и правна држава“ од владината-невладина организација “Коалиција за праведно судење ...“... звучно име за трибина, но од она што го видов - трбината се претворила во судница на она што деновите го правеше претседателот т.е. неговото непотпишување на шесте закони и аболицијата на Заев ... впечатокот го добив од вестите на Сител, утре веројатно медиумите ке дадат попрецизна слика од трибината ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter