Search This Blog

Friday, August 01, 2008

Остварување на предизборно ветување ...

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/1D8132B8294C8F43825880FE99AF83A8.jpg

ВмроДпмне вети дека ке ги намали придонесите за пензиско, здравствено и за вработување ... и вчера тоа го оствари ... тоа остварувањето на ветеното е една од поголемите разлики на политичарите во Македонија каде Груевски ги добива симпатиите ... истрајноста да се оствари ветеното ... Стартот на намалувањата на стапките е скалест за неколку години ... почетокот е од идната година ... Задача на опозицијата е да соопштува - што Груевски вети а не остварува, но соопштувањето треба да оди преку институциите на системот а не од “улична“ демократија ... Опозицијата не треба да биде ниту од типот на “салонска“ опозиција - но никако не смее да ги напушта легалните институции ...

читај повеќе »

No comments:

Blog Archive

Site Meter