Search This Blog

Wednesday, August 06, 2008

Груевски сака да го победи Црвенковски на избори ...

Груевски со изјавата во Охрид околу спорот со Б.Ц. (така милуваат да го нарекуваат Претседателот Црвенковски - сите Вмро членови ...), навести дека:

читај повеќе »

  • А. ... нема да има покренување на импичмент кон претседателот ... веројатно заради две работи:
  • неодобрување на меѓународната, иако таа се изјасни за неутралност за внатрешните политички прашања во Македонија ... но таму се поважни усмените смерници во четири очи ...
  • и веројатно највеќе зарди несигурноста во скорот во Уставниот суд ... “лобирањето“ кај уставните судии веројатно не дало резултат од две третини за одобрување на евентуалниот импичмент ...
  • Б. ... нема да покрене измени на уставот во делот за изборот на претседателот ... веројатно заради фактурата на ДУИ, која сигурен сум барала свои измени на Уставот во правец на зголемување на правата на албанците ... можен потпретседател албанец по клуч или незнам што ...
  • Груевски се изјасни дека сака да го победи Црвенковски на избори - за да ги победи неговите политики ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter