Search This Blog

Saturday, January 24, 2009

"Нашата слобода зависи од слободата на медиумите која, ако се ограничи, ќе ја изгубиме" - Томас Џеферсон ...


Недостакот на судир на идеи/мислења - додека го пиеш утринското кафе ... према Филип Рикер амасадорот на САД во Македонија, тоа е оноа што му фали на македонскиот демократски простор, на кој му недостасува слобода во медиумите ...

читај повеќе »

  • Некои можеби веруваат дека оваа размена на мислења е контрапродуктивна или непатриотска бидејќи понекогаш поставува прашања за активностите на Владата и на функционерите.
  • Според мене (Рикер), тоа е суштината на патриотизмот, бидејќи го користи едно од најважните права на сите слободни општества, правото да се изразите себеси, при што помагате во формирањето на иднината на земјата ...
  • Томас Џеферсон - "Нашата слобода зависи од слободата на медиумите која, ако се ограничи, ќе ја изгубиме" ...
- Филип Рикер ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter