Search This Blog

Friday, January 09, 2009

Сакам сонце ... доста ми е од зимата ...


Многу пати сум кажал дека ако има реинкарнација би сакал повторно да се родам во некоја држава/територија каде температурата не се спушта под 20 степени ... а не се качува над 35 ... каде има доволно влага за почвата, за таа да биде зелена ... велат дека такви се земјите околу/близу екваторот ...

читај повеќе »

Моментално низ облаците се измигољи едно убаво сонце и ме опсипува по образите ... се осеќа дека за некој степен температурата е повисока од минатите денови ... велат во недела пак ке стегнело ... нејќууууууууу ... скам сонце па макар било тоа и над 35 степени ... тогаш е се ослободено и разлабавено ...

Барем ноќите се пријатни ... вака во зимава на двапати додавам кебе преку ноќта ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter