Search This Blog

Tuesday, January 20, 2009

Конечно нормален работен ден ... По Водици како да почнува новата работна година ...

Јаноар од секогаш бил најдолгиот месец во годината ... не дека има 32 дена, туку во Јаноар сите/џебови се истенчени, осем стомаците кои се здебелени ... се трошат залихи ... зимници ако некој ставил ... се вадат пари од штедните книшки за да се протера месецот - бидејки во Јаноар бизнисот и трговијата се на најниски гранки ... најпрво за тоа што во овој месец има безброј празници во кои се делат многу подароци ... а и храната во Јаноар е најскапа ... Храната поефтинува оној момент кога ке почнеме да јадеме “трева“ - зелениш де од новата реколта ...

читај повеќе »

По Водици како да почнува новата работна година ... денот се зголемува ... децата поаѓаат во школо и се` се раздвижува ... зимата ја губи острината ... со убавото сонце доаѓа и убавото расположение ...

Оние што се бават со трговија знаат дека бизнисите послабо одат кога децата се на распуст ...

Има една работа која е позитивна во Јаноар, некаде по девет месеци чинам има повеќе бебиња ... можеби затоа Владата ни набилда толку празници во Јаноар, за да ни се подобри природниот прираст ... Владата да има кого да владее ... ... а поповите кого да крстат ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter