Search This Blog

Saturday, January 31, 2009

Книгите на метро испечатени во огромен тираж - од 1000 примероци ??! ... 3.9 метри - “книги на метро“... 65 кг “книги на метро“

http://www.cs.odu.edu/images/clipart/books/books08.gif http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/B3275A157FD9B344AE8DB480ED202E18.jpg

Многу фалениот проект на владата од 130 тома МК книжевност, испечатени се само во 1000 примероци/комплети, од кои 800 ке подели владата ... а само 200 комплета ке се продаваат ...

читај повеќе »

Вредеше ли пари ваков проект во културата ... наместо тоа можеа по мојот предлог да ги откупат правата на сите автори и да ги подигнат на НЕТ и тоа на Македонснки и на Англиски јазик ... а да отпечатеа книги само на младите и надежни автори кои ги нема по библиотеките ... оние кои го сакаат мирисот на книга кога читаат, можеа да ги испечатат на своите принтери ... успат ке се уштедеше и некое дрво - ке речат “зелените“ ...

Вака остана само неколкупатното сликање со културните дејци и можност за себе-промоција ...

Сеирџиите прашуваат колку метра се 130-те тома, за да видат дали имаат толку место во библиотеката ... и дали ке се продаваат само корици ... кои се покажаа како практични, бидејки и така никој нема да ги чита овие мамутски едиции издадени во само 1000 примероци ... (130 х 3 см = 390 см) ... значи пресметката вели 3.9 метри книги на метро ... т.е. 130 х 0,5 кг = 65 кг - “книги на метро“ ...

  1. Што добива МК со новите 3м. книги ... печатената книга најчесто собира прашина ... онаа што се “издава“ на интернет ЖИВЕЕ ВЕЧНО ... 3 Јануари, 2009 - 12:20
  2. КНИГИ НА МЕТРО - март 15, 2007
  3. “ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА МК КНИЖЕВНОСТ“ ... ... Печатената книга најчесто собира прашина на некоја полица ... А она што се “издава“ на интернет ЖИВЕЕ ВЕЧНО. ... ... Шеташ во природа или се возиш во автобус и наместо музика “СЛУШАШ КНИГА“ ...
  4. По метро ипол МК книжевност - за сите наши амбасади ... февруари 11, 2008 ... ... пари фрлени за “книги на метро“ ... едновремено прашувајки “Господине Премиер каде се младите автори ??!“ ... ... ...
  5. Груевски - говореше пред МК книжевна “иднина“ ... 7 Февруари, 2008
  6. МК Култура & Интернет

No comments:

Blog Archive

Site Meter