Search This Blog

Friday, January 16, 2009

“Бугарска Пролет“ ... трет ден социјални протести во Софија ...

http://www.vest.com.mk/images/%7B3F04CB87-50A4-409E-A7B7-9CBF8CB78F88%7D_ugarija-2.jpg

Трет ден има социјални протести во Софија ... имало и судири со специјалната полиција ... протестот е по дефиниција антивладин, но има и елементи на бунт ...

читај повеќе »

Што е тоа што во студот и во зимски услови ги натера бугарите на протести ?! ... дали е тоа организирано од опозицијата која користи момент на социјално незадоволство - потикнати од недоволната борба со корупцијата и организираниот криминал каде десницата се обидува да ја симне од власт левицата ... или тоа се вистински социјални протести ...

Се прелеваат ли немирите од Грција во Бугарија ...имаат ли заеднички точки ...

Можни ли се вакви сценарија во Македонија во пролетни услови околу изборите ... Искрајно неверувам, сегашната опозиција во РМ нема историја на организирање на немири ... тоа се едни фини момци кои се борат само со медиумски кампањи ... веројатно ке ги ловат грешките на позицијата и ке чекаат повторно да се вратан на власт кога и ако на народот му здосади/биде незадоволен од сегашната власт ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter