Search This Blog

Wednesday, January 28, 2009

Кој стигне ја тужи Македонија ... лошото е што скоро сите меѓународни спорови Македонија ги губи ...

Во поседните десетина години - скоро секој кој ја тужеше Македонија прд меѓународен суд спорот го доби ... еве да набројувам за оние спорови за кои се сеќавам - без некој редослед и значение:

читај повеќе »

  • не тужеше Мамидакис ... во врска со раскинување на договорот ... спорот го доби ... плативме десетици милиона евричиња казна ...
  • не тужеше Окта ... заради ускратените монополиски права ... спорот го доби ... и тука неколку деседини милиони евричиња отидоа од народните пари ...
  • не тужат многу наши граѓани кои не се задоволни од домашното судство и од нејзината ажурност ....
  • незнам дали не тужеа роднините на луѓето кои беа застрелани кај Раштански ... но рекоа дека ке не тужат ...
  • Масри и тој ке не тужел ...
  • ке не тужела и ЕВН ...
Не е спорно дека имаме тужби во Меѓународни Судови во кој тужена странка е Македонија како држава, спорно е што сите спорови се изгубени, парите ги плативме од заедничките од буџетот ... а никој не покренува одговорност, не одговара зошто донел одлуки на база на кои сме платиле толку силни милиони долари ... башка што сме го нарушиле угледот на државата ...

Власта носи привилегии, но носителите на власта мора да носат и одговорност ... не само политичка туку и материјална -кога штетата е материјална ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter