Search This Blog

Friday, January 02, 2009

Снеееееееееег ... првиот снег во новата година ...

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=PC260166%20%28Large%29_0.JPG

Ништо повеќе нема да ги израдува дечињата од снегот - кој утринава паѓа со намера да се задржи ... замислите ја радоста на дечињата кога на прозор ке го здогледаат и ке рачат ајде тато, мама, дедо - да појдеме со санката надвор ... ке им проработи адреналинот како од најголема возбуда ... капа, ракавици, чизми се припор кој ке го побараме во ормарот ...

читај повеќе »

Што е тоа што толку снегот ги радува дечињата ... што им ги црвенее обравчињата ... Снегот ке ги израдува дечињата но ке ги загрижи градските татковци ... тие ке треба да ги очистат улиците и превоите - да овозможат да не застане животот заради малку снег кој ги радува дечињата ...Снегот возачите воопшто не го посакуваат - тој им носи невољи и особено големи напори и зголемено внимание додека возат ...

http://volanskopje.blog.com.mk/system/files?file=Sneg%20-%20kolaz%20%28Large%29.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter