Search This Blog

Saturday, January 24, 2009

Љу(б)(п)чо Георгиевски кандидат за Градоначелник на Скопје ... ??!

Ке се кандидира ли Љу(б)(п)чо Георгиевски, еден од оснивачите на ВмроДпмне, нејзин прв и долгогодишен Претседател ... подоцна Премиер на РМ ...подоцна благонадежен Блгарин (велат со подебело конто во странските банки ...)... кога е во Македонија тој може да се види во Фондацијата Љу(б)(п)чо Георгиевски ... Георгиевски го донесе на пиедесталот на ВмроДпмне сегашниот Председател Груевски ...

читај повеќе »

Јас не верувам дека ке се кандидира ... мислам дека се тоа само “гимнастики“ на медиумите кои се желни за една фигура од харизматичен карактер каква неоспорно е Љу(б)(п)чо Георгиевски ... за камбекот на Љу(б)(п)чо Георгиевски - веројатно се заинтересирани постарите членови на ВмроДпмне - на кои сега не им се слуша гласот во партијата која ја освоија и преплавија “дојденци“ од други партии, како бивши Алтернативци и разочарани СДСМ-овци ...

Дури на шега се вели дека СДСМ на власт ке дојде преку ВмроДпмне - ако продолжи напливот на “дојденци“ од СДСМ, кои добиват високи места во хиерархијата на власта и во партијата ...

Иако мене ми е неверојатна опција, медиумите наголемо шпекулираат дека на Љу(б)чо Георгиевски веќе му здосадило од мирен граѓански живот и му недостасува адреналинот на политиката ... па евентуално преку трката за Градоначелник на Скопје, би ја подржал кандидатурата на Брат Љубе ... па ако има некакви успеси би се вратил во политиката, веројатно му недостигаат жестоките дуели со Бранко Црвенковски кој повторно се враќа во партијската политика ...

Бидејки некако заедно се повлекоа од партијската политика, секој на свој начин и Црвенковски и Георгиевски ... сметав дека е тоа по барање на неои од нашите “ментори“ - олицетворени во таканаречената “меѓународна“ ... па сега кога се враќа Црвенковски еве го и Георгиевски ...

На Љу(б)(п)чо Георгиевски едно мора да му се признае, створи десетина нови млади политичари, кои ги калеше преку портпаролството ... тие се сега окосницата на ВмроДпмне ... додека Георгиевски е тука Јалов ... не пронајде нови млади членови во својата партија ...

3 comments:

Anonymous said...

Steta sto ne mozat( ili ne se saka) da se najdat dokazi za ovoj majmunot da se pikne vo kafez,pogledni mu ja samo facata...........a za onoj B,Crvenkovski pa toj batka za celo vreme e vo partiska politika.....a i toj ne vredi ama bas nisto,gola voda.

percakovski said...

Da ne misli deka ovie izbori se za "kmet" negde vo tatarija

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=pf200-YknNA

Blog Archive

Site Meter