Search This Blog

Saturday, January 17, 2009

Суперхеројот од Њујорк ... Херој на годината ...

http://www.vest.com.mk/images/%7B37FA141A-FE20-4070-8E22-A8A1815642A3%7D_avion-2.jpg
Додека го читав овој и сите написи во врска со овој случај, се изнаплакав, овојпат од среќа - како кога ке гледаш филм со тажно-среќна содржина, ... не се сеќавам за друг ваков случај во историјата на воздухопловството ... без мотори теоретски патничките авиони паѓаат како камења на земја ... веројатно сепак имало некоја мала снага во авионските мотори ... секако клучна улога има херојот на годината - пилотот Саленберг ... Chesley 'Sully' Sullenberger ...
http://www.pravda.co.yu/images/6552.jpg
http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/5594B3B552D6A645BFA88D79F89C1DC6.jpg
http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/F62930FDC82D9B40824B3F56F8D2702F.jpg
http://www.novamakedonija.com.mk/images/Editions/21590%20663/avionska.jpg
http://www.welt.de/multimedia/archive/00734/newyork_english_7_D_734509g.jpg
http://www.welt.de/multimedia/archive/00734/newyork_english_6_D_734508g.jpg
http://www.welt.de/multimedia/archive/00734/newyork_english_3_D_734515g.jpg
http://www.welt.de/multimedia/archive/00734/newyork_english_4_D_734516g.jpg
http://www.welt.de/multimedia/archive/00734/ny_airways_1_DW_Ver_734438g.jpg
http://www.welt.de/multimedia/archive/00734/ny_airways_2_DW_Ver_734439g.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter