Search This Blog

Monday, January 05, 2009

По нова година - кај нас и во светот ...

Новата година за нас Македонците започна со идилична атмосфера на снежниот покривач ... со очекување на неколкуте празници во низа ... коледе, бадник, божиќ ... со одмор за учениците и студентите ... со по некое свечано отварање на културни манифестации - колку ножичките за сечење на ленти да не отапат ...

читај повеќе »

Во светот силно одекна офанзивата на израелците - кои удрија со сите сили во појасот Газа, за да ја одстранат опасноста од ракетирањето на териотријата на Израел ... се дигна светот на нозе ... но израелците мува не ги лази - додека во блиц криг не го завршат воениот дел од задачата ... а потоа може и ке преговараат ...

Во светот почнуваат работно од втори јаноари - за нас Јаноари е месец со највеќе празници ... се чини дека сите стрепиме какви ке бидат бројките и резултатите на климавата економија во првиот квартал од оваа година ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter