Search This Blog

Monday, February 11, 2008

По метро ипол МК книжевност - за сите наши амбасади ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/66FD7B573D0EB84F834A35FEF6C5E369.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Откога Владата се изјасни дека ке инвестира во - сто и триесет тома на авторите од “герентологија“ на кои ке се потрошат 24 милиони денари - се изјаснив дека се пари фрлени за “книги на метро“ ... едновремено прашувајки “Господине Премиер каде се младите автори ??!“ ...

Владата објавува втора фаза за превод на писателите од “герентологија“ на повеќе странски јазици ... и испраќање на вакви книги во сите амбасади ... Се прашувам што друго ке прават книгите во МК амбасади осем што ке ги красат полиците на амбасадите ... Или ке имаме ваква ситуација ... ке дојде странец во нашата амбасада да праша за МК ... а амбасадорот ке му рече ... е за да не разбереш еве ти пола метро книги од наши автори ... читни нешто и се ки ти стане јасно ... па потоа дојди и донеси два-три троица инвеститори ... и правец Охрид купи си ефтина куќа на “нашето море“ ... да си поминеш мирно тоа пензијата ... а за тоа реумата и коските што те болат ... ич да не се секираш - имаме ефтини “масерки“ ум да ти штукне ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter