Search This Blog

Tuesday, February 26, 2008

ПРОТЕСТ ...

Граѓани на Република Македонија, дојде време кога навистина треба еднаш засекогаш сплотени во едно тело, категорично да кажеме дека за нашиот милениумски идентитет - нема компромиси!

За таа цел, ве повикувам сите граѓани на мирен собир, каде ќе му покажеме на светот дека за нас името и идентитетот ни се свети работи, и не подлегнуваме на ниедна непријателска пропаганда, за тоа да исчезне!

Македонија е најстарото име на планетата Земја! Зарем ќе дозволиме некој да ни ја одземе?

Нека не ве интересира боја, нека не ве интересира политичка партија, Македонија ни е на сите најважна!

Среда, 27.02.2008 19.00h

Плоштад „Пела“ - Скопје

Ќе има обезбедено бесплатен превоз и за граѓаните кои сакаат да присуствуваат од другите градови на Македонија!

Искажи и поддршка на владата на Македонија, за да каже стоп за било какви компромиси во однос на нашето име и нашиот идентитет!

Нема компромис!

П.С. Шири ја веста. За тебе се работи!

Avtobuski prevoz:

Bitola 15:00 Hotel- Epinal

Prilep 15:30 Gradski stadion- Goce Delcev

Kavadarci 16:00 Stara avtobuska stanica

Stip 17:00 Gradski stadion.

Strumica 15:00 Spomenik-Goce Delcev

Kicevo 15:00 Avtobuska stanica

Ohrid 15:00 - Nova Avtobuska Stanica

Radovis 16:00 - pred Stokovna (inf: Alfa Radio 632 499)

Napomena:

Od pomalite gradovi sekoj sto ke ima grupa od nad 30 osobi da se prijavi na ovoj forum na ovaa tema najdocna do utre, Vtornik 26.02.2008 do 22 cas.so ostavanje na tel.broj za kontakt tuka:

Related topics:

No comments:

Blog Archive

Site Meter