Search This Blog

Sunday, February 24, 2008

Нимиц пер ... го претера брат ...

Последниот предлог на Нимиц е понижувачки за Македонија ... особено пропратниот дел ... кој објаснува како и каде ке се употребува името Македонија и Македонец ...

Од оноа што излезе по весниците Нимиц дефинитивно дава “непристоен предлог“ за таканаречениот спор со името ... На Нимиц како да му ветија едно острово на егејот ... друго објаснување немам ... бидејки 95 проценти од последниот предлог - како да го пишувала Бакојани а не Нимиц ... дури сега ја разбирам широката насмевка на Бакојани по последната посета на УСА ...

Сите како да се здружени да не не биде ... се разбира највеќе мислам на комшиите и на многу од нашите “државници“ ... кои работат на наша штета ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter