Search This Blog

Sunday, February 03, 2008

Скопје ... фотографии ... Skopje

Воколку сакате да го разгледате Скопје низ фотографии посетете го овој линк - кој води до форум ... но има одлични фотографии ... дел ке пренесам тука на постот а за останатите одете на горниот линк.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.


10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.

36.
37.
38.

39.
40.
41.

42.
43.
44.

45.

46.
47.

48.
49.
50.

51.

52.
53.
54.

55.

56.
57.

58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.

65.
66.
67.

68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
76.
77.
78.

79.
80.

81.

82.

83.
84.

85.
86.

87.
88.

89.

90.
91.

92.

93.

94.
95.

96.
97.
98.
99.
100.

101.

102.
103.
104.
105.
106.
107.
108.
109.
Ке ви преставам уште неколку линкови каде има прекрасни фотки од Скопје еве еден тука ...
110.
Сликата “http://img112.imageshack.us/img112/3562/img31347ot.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
111.
Сликата “http://img108.imageshack.us/img108/1705/img31356ub.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
112.
Сликата “http://img108.imageshack.us/img108/4703/img31418rh.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
113.
Сликата “http://img108.imageshack.us/img108/3899/img31615zm.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
114.
Сликата “http://img96.imageshack.us/img96/8085/img32124pp.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
115. неколку слики надоле се преземени од тука ...
116.
117. неколкуте долни слики се преземени од тука ...
118.
119.
120.
121.
122.
123. неколку долни слики се преземени од тука ...

124.
125.
126.
127.
128.
129.
130.
131.
132.
133.

134.
135.
136.
137.

Навистина прекрасна галерија на фотографии ... им благодарам на сите доброљубиви фоторепортери аматери и професионалци кои ги направиле овие фотографии и ги ставиле слободни на нет ... така да оние кои се далеку од Скопје - кога ги гледаат нешто ги грее околу срцето и им ја зголемува носталгијата и желбата што побргу да се вратат во Скопје ... макар на кратко да го подишат воздухот кој ги задоил ... да ја осетат бистрината на погледот ... а на оние кои сме тука - ке им ги отвори очите и срцата да признаат дека живееме во убав град ...
Повеќето од нас не се ни свесни дека живеат во град кој може да биде и е прекрасен ...
Оној кој сака да ги види фотките во поголема резолуција (големина ...) нека кликне со десен клик на фотката и нека ја одбере првата опција ...
Редните бројчиња на сликата се однесуваат за сликата под бројчето ... пример слика 4. е соборната МПЦ.
Кој сака може во коментар да гласа кои пет фотки највеќе го бендисуваат ... може да даде и пошироко објаснување зошто ... а може и да додаде уште некој линк од галерија на форографии кои ги има по нет а се однесуваат на Скопје ...
По одредено време ке ги сумирам резултатите од гласањето ... за оние 5 фотографии што ке бидат на првите 5 места ... ке се потрудам да го најдам фотографите и да Ви ги представам ...
Оние кои ке си ги препознаат своите фотографии нека се представат со коментар на постот ...

1 comment:

volan said...

Еве јас да бидам еден од оние кои ке го дадат авојот глас за најдобрите пет ...

Искрајно многу тешка задача за мене ... на прво гледање ме бендисаа сите фотки од постот ...

на второ гледање ме бендисаа

1,17,57,83, заради сутонот
23,25,56, прекрасни фотки во паркот ...есен
49,51, прелевање на небото и земјата ...
32,46,55,58,75,84,92,99,101, ноќ во скопје исклучително тешки фотки за сликање ...
52,53,54, Матка вечна тема...
69, пресликување ...
80, кохабитација ...
42,114, стара чаршија вечна тема

На трето гледање останаа овие фавори

53, исклучително добра и ретка фотка од искачување на матка
69, Преубава фотка на скопскиот кеј ...
75, фотка еден од моите фаворити ... за да ја сликнеш треба да имаш знаење и среќа - повеќе громови одеднаш става фотка ...
84,92,99, Скопје во ноќта ...
101 мојот втор фаворит ...

Значи со тешко срце мораф даотфрлам две и така останаа моите гласови да ги дадем за
53,69,75,92,101,

Blog Archive

Site Meter