Search This Blog

Friday, February 08, 2008

Macedonia loves You

Има луѓе кои не се Македонци по род - но кога ке дојдат во Македонија нешто ги зачарува и остануваат заљубени во Македонија и Македониеецот ... па по враќањето во својата држава прават многу за популаризацијата на Македонија ... таков пример имавме со Амбасадорот Цимерман кој пиша преубава книга за Македонија ... Таков пример имавме со сопругата на некогашкиот Англиски амбасадор во Македонија ... која мислам дека сеуште е тука .. и многу други ...

Таков е веројатно и случајот со Stanislav Pigon Wasaw Poland ... кој откако бил на овие простори - направил преубав сајт за Македонија со наслов

Macedonia loves You

Stanislav Pigon во 2006 и 2007 имал деветомесечен престој во Македонија како ЕУ експерт ...

На својот сајт кој е преполн со убави зборови за Македонија има закачено и преубави фотографии - повелете на сајтот и уверетете се
Се потрудил дури и некој збор Македонски да научи ...

Сајтот го поделил во дел кој го именувал како
- Македонија за почетници ...
- Македонија за напредни корисници и
- Четири сезони во Македонија

Има представено и неколку МК Манастири ... Сајт кој вреди да се посети за да се види како немакедонец ја засакува Македонија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter