Search This Blog

Saturday, February 02, 2008

ФЕМКА ЦЕНЗУРИРА ??!

Femgerila е уредник на Блог-е-рај за овој месец ... Нека скрши нога ... Од порано реков дека секој има право да се представи како уредник на насловната ... и со тоа да остави свој личен печат ... на некого тоа ке му се бендиса, на некого не ... тоа ти е како и за уметноста - за вкусовите не се дискутира ...

Но незнаев дека уредникот има право и на цензура на стари постови кои биле на насловна ... Имено приметив дека недостасуваат неколку постови кои беа на насловна меѓу кои и еден мој:

Како Владата ке ќари 35 милиони евра од народот во Март ова година ...

кој предизвика релативно големо внимание од стручната економска публика ... Сега дали се работи за цензура или грешка незнам ... да беше само мојот пост ке речев е грешка е - но фалат повеќе постови ...

Дури ни Администрациите на САД кога ке ја сменат предходна - не расчистуваат со предходните потези на старата Администрацијата ... Фемка ова го научила од нашите Влади кои се трудат - кога ке дојдат на власт се‘ да променат ...

Постов го замислив како зезање - но може и не :)

No comments:

Blog Archive

Site Meter