Search This Blog

Thursday, February 07, 2008

САД ... “кумови“ ... повторно за името

Навистина политиката е “курвинска професија“ ... Ке дојде тука Рупел и ке ни се колне дека не ги разбира Грците и нивниот проблем со името наше ... дома кај Рупел ке дојде Бакојани и ке и рече - а да, навистина имате право да го поставувате прашањето на името ...

Ај друг пример ... САД не признаа под уставното име - славје на плоштад правевме ... но како кој дипломат грчки ке отиде во САД нивната позиција за нашето има станува двосмислена ...

На нас ни е јасно - дека околу нашето име нема преговори ... но Грците поради својата позиција во НАТО и ЕУ се препелкаат ...

МОРА ДА ИЗДРЖИМЕ ...

- НАТО го даваме името не го даваме ... Ирелевантноста на проблемот со името ...
- “Игри без граници“ ... околу нашето име ...
- Македонците во Австрлија обединети околу името ...
- Мојата земја е и ќе остане Република Македонија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter