Search This Blog

Monday, February 11, 2008

Диктат на капиталот ... Странци сопственици на имот и земја ... Кој е сопственик на земјата е сопственик на државата ...

Странските земји - кон кои се страмиме со ЕУ и НАТО интеграциите ни издиктираа ... дека мора да дозволиме странски државјани од овие земји да можат да купат имот и земја(градежни парцели ...) во МК ако сакаме да продолжиме со ЕУ и НАТО интеграциите ... Вакви закони се донесени во сите земји кои сега се во ЕУ .. Словенија (што е многу чудно ...), Бугарија, Румунија ... а чинам и Хрватса веќе имаат ваков закон ... (летоска имаше продажба на големи делови на приморјето ... стан во Дубровник се продаваше за близу милион долари ...) ... Охриѓани миселте му ја ...

Ова значи дека вредноста на некои имоти во МК ке рипне вртоглаво ... и ке се дигнат кириите на некои станови и дуќани ... Ке рмбаме за крупниот капитал ...

Има едно правило - кое добро го научивме со албанизација на Македонија (фино/меко етничко чистење ...) ... преку купување на земјата од Македонецот ... Кој е сопственик на земјата е сопственик на државата ... види што се дешава со децентрализација на власта на локалната самоуправа ...

Драги мои Македонци за дваесетина години ке бидеме кираџии во сопствената држава ... не дека имам лек за ова - но само велам што ни се случува ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter