Search This Blog

Tuesday, February 12, 2008

За пружање веш на тераса - казна 150 евра ...

Сликата “http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/DC77A2467FD3D4479B76D336D04A0E67.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

ЕУ стандардите стигаат и кај сушење на веш ... забрането е сушење веш на тераса ... баш штета стално дознавав каков долен веш која комшивка носи ... :) . Имено Хрватска веќе вовела казна од 150 евра воколку на прозорците, балконите или други делови на зградите кои гледаат кон јавни површини се простира облека или други предмети, со кои се нарушува изгледот ...

За терасите имав пост - Тераса ...

Тераса е место во станот предвидено да го замени дворчето ... Место каде би требало да можеш да се напиеш кафе со фамилијата и гостите ... место за комуникација со природата ... каде во широт ке ги одмориш очите ... добро де ке се загледаш понекојпат и во некоја згодна комшика или комшија ...

Но во наши услови терасата е честа жртва на прекрајање ... приспособување на домашните потреби ... често од тераси се прават кујни или детски соби ... или соба са постара особа која треба дел од животот да помине со тебе ...

Еве подоле неколку фотки од некои тераси по мојот комшилук ...

P1010019 (Medium).JPG

Терасава е типична македонска тераса ...

terasa ok (Large).jpg

Уште Тераси ...

terasa ne bas (Medium).jpg

Тераси не баш ...

Ова за сушење веш на тераса и тресење од тараса ке ги погоди македонските домаќинки ... Навиката да се суши веш на тераса е децениска ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter