Search This Blog

Wednesday, February 06, 2008

За цените ... Платите горе ...

На сите треба да ни е јасно дека како што се приближуваме кон ЕУ ... ке ни растат цените т.е. цените ке се упросечуваат со цените кои важат таму ...

Платите се тие кои може и треба државата да ги качува ... а не да се меша во пазарот (кој нели е слободен ...) и да ги притиска и заплашува производителите и трговците или сеедно да ги “моли“ да ги намалат цените ... популарноста и реингот на владеачката партија паѓа - како растат цените ...

Значи платите горе ...
- ПЛАТА
- Пак за Македонските плати
- За Македонските “плати“ -повторно
- Закон за најниска плата & СДСМ ... нова даночна реформа
- ДЕН НА ДАНОЧНА СЛОБОДА

1 comment:

Goran said...

Друже
Лесно е да се каже платите горе, ама ај молим те кажи како! Сопственик си на микробизнис колку што рабрав од твоите постови, па и самиот знаеш колку пари ти одат на надоместоци од плата, а колку на плата. Како што е цената пазарна категорија, и платата е пазарна категорија, но надоместоците се арач кој државата беспоштедно си ги прибира за себе.
Тешко нас

Blog Archive

Site Meter