Search This Blog

Wednesday, February 27, 2008

Караџаферис организира контра митинг во Солун ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/535700A1FE39BE4E894AED182DC3FFDA.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Денеска и во Солун ке се митингува ... овојпат во организација на националистичката партија ЛАОС Јоргос Караџаферис ... На балканот повторно станува “време на митинзи...“ ке се бара:

- да се реафирмира барањето на ЛАОС за организирање на референдум на кој народот би се изјаснил за решавање на грчко македонскиот сопр околу името.
- ниеден од предлозите на посредникот Метју Нимиц не може да биде прифатен од атинските власти доколку не добие најширока поддршка од јавноста,која според последните истражувањња на јавносто мислење, во огромен процент (67) е против употребата на терминот Македонија во името на северниот сосед.
- се потенцира дека по името - следното барање на Македонците од Република Македонија ке биде барањето за обединување на сите Македонии ...
- НАТО интегрирањето на РМ да се блокира со вето ...

Сега ако нашите браќа во Егејска Македонија сакаат да ни помогнат - би било одлично да излезат барем едно стотина мажи и мирно да контрапротестираат во Солун и да си ги бараат своите права ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter