Search This Blog

Saturday, February 23, 2008

Ми се мачи кога деновиве ке слушнам ... “Грк“ ... “Грчко“ ...

Деновиве кога ке ги слушнам или прочитам поимите Грк, Грчко ... имам осеќај на мачнина во стомакот ... ми се повраќа ... Како само успејаа да го убедат Нимиц да искочи со онаков предлог - за таканаречениот спор што се води околу името ... Така како е срочен исаѓа дека сите оние кои векови наназат умираа со умисла дека се родени Македонци биле во заблуда ... Грците толку не мрзат нас Македонците ... оние кои умираа на бојно поле со мисла дека се борат за слободна Македонија ... “Аце “ сигорно се превртува во гробот ... нели одсекојпат не сметале за “варвари“ ... не сакаат ниту да помислат дека од Македонија ке остане да опстојува некој дел - кој сеушто слободно ке се нарекува себеси Македонец а територијата ке ја нарекува Македонија ...

Во сето ова успеваат да ги убедат и ЕУ државите кои од Лисабон навака - Македонија ја направија наизолирана држава во светот ... генерации на Македонци се немаат прошетано во соседните ЕУ држави ... го немаат видено Париз, Лондон, Рим, Берлин ... Во 21 век држава која територијално припаѓа во ЕУ е островски изолирана држава ... бетер сме од Енвер-оџина Албанија ... ни фалат само бројните буккери и бодликава жица на границите ...

Грците покушаваат своето право на вето да го прошират и на ЕУ интеграциите ... еве се зборува дека ке дадат вето и за ослободувањето од визниот режим ...

1 comment:

Tasko said...

Nimoc iskochi ili izleze, ili mozebi iznese ili predlozhi ?!

Blog Archive

Site Meter