Search This Blog

Thursday, October 23, 2008

Скопје - мои фото стории ... Skopje ...

кликни на фотките за да ги видиш целосни ... во поголема резолуција де ...

читај повеќе »

Утринава добив меил од читателка на мојот блог која прегледала дел од моите фото стории за скопје ми вели:

Poštovani gospodine Aleksandre,
javljam se iz Niša gde inače i živim, a 90-tih godina sam se doselila iz Skoplja gde sam provela prelepo detinjstvo. Od tada i pored moje prevelike želje, nijednom nisam uspela da opet posetim Skoplje. Gledajući sajt na kome ste prikazali fotografije panorame grada koje ste uslikali, oduševljena sam koliko se sama arhitektura grada promenila, naravno uz sve pohvale!
Razlog mog javljanja Vama a u jedno i molba da pošto se bavite fotografijom, ako ikada budete u prilici napravite par fotografija na starom aerodromu (tri kule) i pošaljete mi, zaista bi mi puno značilo.
U nadi da ćete mi izaći u susret unapred hvala i
srdačan pozdrav od Ivane

Се обидов да ги посочам моите досегашни фото стории за Скопје и одговорив вака:

Дали се работи за долната локација ??
http://maps.google.com/maps?ll=41.985329,21.454185&z=17&t=h&hl=en

Еве ти уште неколку линкови од моите фото стории кои се однесуваат на Скопје ...

 1. Скопски контрасти ... Септември 2007 ... 30 Септември, 2007 - 19:01
 2. Скопје ... фотографии ... Skopje ... 3 Февруари, 2008 - 11:08
 3. Скопје панорами ... 4 Април, 2008 - 18:18
 4. Скопје панорами (второ продолжение) ... Панорами према Водно ... 4 Април, 2008 - 22:27
 5. копје панорами (трето продолжение ) ... Водно е рането ... 5 Април, 2008 - 15:50
 6. СКОПЈЕ - панорами према Центар ... (четврто продолжение ...)... 6 Април, 2008 - 16:44
 7. СКОПЈЕ - панорами према Св.Богородица ... (пето продолжение ...)... 6 Април, 2008 - 20:00
 8. Сакура во Скопје ... бидна ... фотки ... Nihon ni ikitai ... Watashi wa Makedonia-jin ... 13 Април, 2008 - 16:35
 9. Планините и облаците ... 25 Април, 2008 - 18:59
 10. Скопје Велигден 2008 година ... фото сторија ... 27 Април, 2008 - 18:27
 11. Скопје - ноќни фотки ... 28 Април, 2008 - 15:30
 12. Скопје ... Убав пролетен ден 2008 лето господово ... 30 Март, 2008 - 16:16
 13. Осветлување/илуминација на Камениот мост ... 6 Мај, 2008 - 14:51
 14. Скопје ноќни фотки ... Камени мост, плоштад и улица Македоија ... 23 Јули, 2008 - 21:24
 15. Скопско кале - сутон и ноќ ... ноќни фотки ... 27 Јули, 2008 - 22:52
 16. Рана Есен - Парк Ново Лисиче ... 9 Октомври, 2008 - 18:18
 17. Вардар сеуште тече под Камениот мост ... 10 Октомври, 2008 - 21:08
 18. Росна ливада - Ново Лисиче, рана есен ... 11 Октомври, 2008 - 19:43
 19. Есенска роза ... 13 Октомври, 2008 - 15:11
 20. СКОПЈЕ - ноќни фотки ... плоштад ... 16 Октомври, 2008 - 19:57
 21. Тагување, поклонение, пиетет ... година дена по Тоше ... Скопје ... 17 Октомври, 2008 - 02:48
 22. In Vino Veritas! ... Вино-Скоп 2008 ... 17 Октомври, 2008 - 17:39
 23. Скопје - Градски парк ... рана есен ... Skopje Gradski park - rana esen ... 19 Октомври, 2008 - 22:26
 24. Уживање ... Градки парк Скопје ... 21 Октомври, 2008 - 22:17
 25. Татко и син ... Градски парк Скопје ... Ден на мaкедонската револуционерна борба ... 23 Октомври, 2008 - 14:04
 26. Интермецо ... Градски парк рана есен 2008 ...
Ако малку истражиш по моите сајтови ке најдеш уште доста фотографии кои би можело да те интересираат ... нарочно ако те интересираат архео локалитети, цркви и манастири во Македонија и останати природни убавини во Македонија ...

Поздрав Александар Димитријевиќ - волан ... Прати ги моите блогови стално има фото стории ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter