Search This Blog

Thursday, October 16, 2008

Ваучери за компјутери за апсолвентите и годинава ...

И годинава владата во рамките на на проектот „Македонија-земја на информатичари“ ке доделува ваучери за компјутери - за студентите кои првпат запишуваат четврта година ... Износот на ваучерот овојпат е 15.500 денари ...
Минатата година беа доделени 12.222 ваучери - со вредност од 12.000 денари ... Со продолжувањето на акцијата се најавува конзистентност во политиките на владата во врска со информатичкото општество ... Оваа година се очекува бројка меѓу 13 и 14.000 ново запишани студенти во четвртите години од нивните студии ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter